Nyhetsbrev mars 2023

28 mars 2023 Kära medlemmar! Nya styrelsen installerar sig och hittar sina olika ansvarsområden.

Joel och några till kring gymmet. Hur lokalen bäst ska kunna användas både ytmässigt och med tidbokningarna. Att lokalen ska vara fräsch, funktionell och trevlig där flera träningsintressen kan fungera tillsammans. Vi tror städ som vi betalar för varannan vecka, men också att alla plockar iordning och torkar efter sig. Utrustning ska finnas.

En grupp kring laddstolpar undersöker just nu både intresset och alternativen för laddstolpar för elbilsladdning. Vi hoppas ha kommit lite närmare åtminstone till styrelsemötet i början av maj.

Hissarna.  Vi fick positivt besked från Länsstyrelsen kring energisbesparande åtgärder i höghusen bl a gällande hissarna. Underlag tas fram för modernisering av hissarna, vilket ska kunna hjälpa oss med hissdörrarna. Moderniseringen hoppas vi kan ske under sommaren, beroende både på vilket företag som kan åta sig arbetet och leveranstider för materialet. En svårighet är den tid som hissarna ej kan nyttjas och hur det ska hanteras för de äldre med svårigheter både att ta sig fram för egen maskin och att nyttja trapporna.

Under april fortgår arbetet kring cykelställen. En plan för nya ställ utomhus har tagits fram.

Vi kommer att arrangera cykelrensning ute och i cykelkällarna. Den blir lättare när vi inte har snöbyar och ishalka.

Åtgärder för att förebygga inbrott och stölder pågår. Bättre trösklar och brytskydd installeras. Offerter för skalskydd/tagglösning för portar och andra ingångar i husen.

Informationsmöten kommer att ordnas utifrån besluten på årsstämman. Närmare inbjudan när det finns mer att redovisa från arbetsgrupperna.

Fixardag lördagen den 22 april. Som vanligt kommer containrar att ställas upp både för egen rensning och rensning i gemensamma förråd. Trädgårdsgruppen planerar en del verksamhet som kan fortsätta in i sommaren. Separat information kommer för dig som vill delta i den.

Inglasningar och skärmtak är nu beställda. Båda med sin leveranstid. Även för de som inte tidigare haft inglasning kommer erbjudanden från Nordiska inglasningar.

Med varm hälsning! 

Styrelsen.