Nyhetsbrev sommar 2018

20 juni 2018

NYHETSBREV VÅR  2018

Sommaren är här och vädret har varit fantastiskt så här långt, vi hoppas att det håller i sig!

 

Inomhusklimatet/värmen

Många boende i höghusen har upplevt att deras lägenheter blir mycket kalla vintertid och årsmötet godkände en motion i januari om att styrelsen skulle åtgärda detta. Vi har gjort ett grundligt förarbete och tagit in en firma som gjort en utförlig energibesiktning och kommit med förslag på åtgärder vi kan göra för att förbättra inomhustemperaturen och (på sikt) spara pengar. Att höja temperaturen i höghusen för att kompensera den värme vi förlorar genom vinden och ventilationskanalerna skulle leda till rejäla avgiftshöjningar till alla boenden, vilket vi gärna undviker.

 

De två åtgärderna som styrelsen beslutat att genomföra är:

1. Isolering av vindarna: Firma anlitad . Arbetet kommer påbörjas i oktober på Tiundagatan 43 och tidigast i januari på Tiundagatan 45. Anslag med detaljerad tidsplan och vad ni behöver göra kommer anslås i trapphusen i god tid innan. Det vi önskar att alla gör redan nu för att underlätta för arbetet är märka ut ert förråd med namn och lägenhetsnummer och att i största möjliga mån rensa ut och slängs det ni kan. Container kommer finnas bakom Tiundagatan 43 från mitten på augusti.

2. Relining av ventilationskanalerna: Inga firma ännu hittad. Styrelsen arbetar vidare med denna åtgärd.

 

Om vi utför dessa två åtgärder kommer vi uppnå ett bättre inomhusklimat och dessutom göra energibesparing motsvarande ca 300 000 kr/år.  Dvs. inom 3-4 år har vi tjänat igen pengarna vi har lagt på detta.

 

Internetanslutning

Föreningen har slutit avtal med Telenor (Bredbandbolaget och Telenor har gått ihop). Anslutningen planeras att vara igång 31/8. Om ni idag har annan bredbandsleverantör än Bredbandsbolaget rekommenderar vi att ni säger upp era nuvarande abonnemang för att inte ha dubbla internetanslutningar. Mer praktisk information om den nya anslutningen kommer i augusti.

 

Semestertider

Vår vicevärd Chariton kommer ha semester 14/7 t.o.m. 13/8 vilket innebär begränsad möjlighet att nå honom via telefon/mail. För ärenden som inte är brådskande ber vi er att höra av er innan eller efter semesterperioden. För akuta ärenden (som innebär skada på fastighet eller risk för skada av person) ber vi er ringa journumret som finns på anslag i trapphuset.  Styrelsens nås som vanligt på sin mailadress, men även där kan det ta längre tid att få svar.

 

Kodbrickor för lokalbokning

Från 30/6 kommer bokning av föreningslokalen Barken och gästrummet endast kunna ske med hjälp av kodbricka eller inloggning på Bolagsverket.se/bv. För att få kodbricka och inloggning fyller ni i samtyckesblankett som finns på hemsidan. Några utskrivna exemplar finns på dörren till Barken och på anslagstavlan på Tiundagatan 45. Lägg ifylld blankett i styrelsens postfack (Tiundagatan 45).  Kodbrickorna kommer delas ut 1/7. Om ni vet med er att ni kommer boka lokalerna framöver så ber vi er lämna in samtyckesblanketten senast 26/6. Det går naturligtvis att få kodbrickor vid senare tillfälle också, men under juli månad finns det begränsad möjlighet.

 

Övrigt

En hel del garantiärenden från 2-årsbesiktningen efter stamrenoveringen är färdigställda, firman arbetar vidare med de kvarstående ärendena. Om det uppstår nya problem som ej har anmälts ber vi er kontakta Erlandssons direkt (länk finns på föreningens hemsida)

 

Inför vintern kommer skyddskåpor monteras på garagelåsen för att minska risken för att låsen fryser fast vintertid. Vi håller tummarna för att det funkar som utlovat!

 

Under sommaren/hösten kommer trädgården få sig en ansiktslyftning då bl. a. nya träd kommer planteras för att ersätta de som togs ner framför Tiundagatan 43.

 

 

På grund av att flera i styrelsen flyttat/kommer att flytta under 2018 kommer styrelsen behöva förstärkning med nya ledamöter under 2019. Är du nyfiken på vad styrelsearbetet innebär eller intresserad av att sitta i styrelsen under nästa år? Hör av dig till valberedningen eller någon medlem i styrelsen för mer information! Vi är en stor förening och för att styrelsen ska kunna hinna med sitt arbete behöver vi bli flera!

 

 

Vid frågor eller förslag till styrelsen, tveka inte att kontakta oss! Styrelsen nås lättast på: styrelsen.tiunda40@gmail.

 

/Styrelsen

Juni 2018