HSB - huvudsamarbetspartner

Nyfikenhet, experimentlust och en önskan om att hela tiden ligga i framkant har tagit kooperativa HSB till att idag ha det starkaste varumärket på bostadsmarknaden. När trångboddheten och bostadsnöden var som värst i början av förra seklet föddes en idé om bostadsrätten som boendeform. Det var den kreativa arkitekten Sven Wallander som skapade HSB. Han tröttnade på bostadsbristen, tog pengar ur egen ficka och skapade den första bostadsrättsföreningen. Därefter tog det inte lång tid innan allt fler ägde sitt eget boende. Idag är vi 500 000 medlemmar som tillsammans äger HSB.

HSB Living Lab - ett självklart steg
Under 40- och 50-talet följde innovation på innovation från HSB. Vi var först med den gemensamma tvättstugan, skapade möjlighet för kvinnor att förvärvsarbeta genom att öppna det första dagiset och var först ut med att standardisera måtten för kök och badrum- allt för att möta den moderna människans behov. Och idag, flera generationer senare, tar vi nästa steg in i framtiden och tillsammans med Chalmers och JohannebergSP bygger forskningshuset HSB Living Lab.

Här finns en stor skillnad på gårdagens tekniska och sociala innovationer och de hållbara boendelösningar vi nu ska forska fram. De stavas ändliga resurser. Idag vet vi att det finns inga hav att ösa ur, allt kostar i slutändan och att det är våra barn och barnbarn som får betala dyrt om vi inte fokuserar på att tänka om och tänka nytt. Därför känns satsningen på HSB Living Lab som helt rätt väg för HSB att ta. Här får vi en gemensam forskningsarena att verka på, här kan vi skapa synergier med andra skarpa samverkanspartners. Här kan vi dela med oss av kunskap, erfarenhet och resurser. Detta gör oss övertygade om att satsningen på HSB Living Lab, inte bara skapar de bästa förutsättningarna för framtidens hållbara boendelösningar, utan också kommer skapa historia.

Vill du veta mer om HSBs engagemang i HSB Living Lab, kontakta
Emma Sarin, projektledare HSB
E-post: emma.sarin@hsb.se

Besök HSB på: www.hsb.se