Vedum - samarbetspartner

Vedum Kök & Bad inreder de skandinaviska hemmen med vacker, funktionell och långsiktig design. Det 100-åriga familjeföretaget utvecklar och tillverkar allt från kök och badrum, till tvättstuga och förvaring. Fabriken och huvudkontoret finns fortfarande kvar i det lilla västsvenska samhället Vedum, där allting började för över 100 år sedan. Vedum har egna utställningar i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping, Malmö och i Vedum, samt återförsäljare inom bad över hela landet.

Vedum och HSB Living Lab
För att skapa morgondagens hållbara boende tror vi på Vedum att man måste se till behoven som kan uppstå dagen efter. Och det gör HSB Living Lab. Därför blev vi väldigt glada och stolta när vi fick chansen att bidra till det här unika projektet med vår kompetens inom lösningar för kök och badrum. Vedum ingick som samarbetspartner redan vid årsskiftet 2014/15 och vi tror att nyckeln till framgång för den här forskningsarenan är samarbete.

HSB Living Lab är en plats där idéer och innovationer som rör framtidens boende kan få liv. Det är spännande för oss att medverka och bidra till utvecklingen av framtidens produkter och lösningar. Kunskapen som vi gemensamt samlar på oss i projektet hoppas vi sedan ta med oss in i vår egen verksamhet. Den kunskapen ska vi givetvis se till att våra kunder och samarbetspartners får ta nytta av. Konkret kommer vi att få möjlighet att testa material och produktionsmetoder under den 10 år långa projektperioden.

Vedum och hållbarhet
Vedum värnar om ett långsiktigt tänkande. Det har vi alltid gjort. Till exempel har det varit en självklarhet för oss att Svanenmärka delar av vårt sortiment. Men vi står för hållbarhet i en bredare mening än så. Våra produkter ska passa människor idag, imorgon och dagen efter – oavsett hur människorna eller boendesituationen kan komma att förändras. Först då blir det på riktigt hållbart. Det är så klart svårt. Men Vedum gillar utmaningar.

Vi tror att HSB Living Labs viktigaste uppgift är att ifrågasätta synen vi har på vårt moderna boende. Vi tycker själva att vi kommit långt vad gäller smart planlösning och planering av kök, badrum och tvättstuga. Våra produkter kan användas i hela hemmet, på många sätt. Det är kunskap vi gärna delar med oss av. Kunskap som kan göra ett kök till mer än bara ett kök. Kunskap som kan göra ett hållbart boende till ett hållbart hem. Oavsett vem du är.

Vill du veta mer om Vedums engagemang i HSB Living Lab, kontakta:
Magnus Efraimsson, VD, Vedum Kök och Bad
Tele: 0512-576 04
E-post: magnus.efraimsson@vedum.se
www.vedum.se

Vedum Kök & Bad utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer inredning för kök, badrum, tvättstuga och förvaring. Bolaget ägs av bröderna Magnus Efraimsson och Niklas Efraimsson och är Sveriges största familjeägda företag i sin bransch med 480 anställda och med en omsättning på ca 890 miljoner kronor 2022. Huvudkontor och fabrik ligger i Vedum, Västergötland.