Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Juridisk rådgivning i boendefrågor

Som medlem i HSB har du tillgång till generell juridisk rådgivning i boendefrågor – en värdefull tillgång om knepiga situationer skulle uppstå. Oavsett fråga kan du kontakta oss med dina funderingar som rör boendet.
Man som arbetar med juridisk rådgivning hos HSB Riksförbund

Kan jag överlåta min bostadsrätt? Får jag hyra ut i andra hand? Vem ansvarar för underhållet i min bostad? Juristerna på HSB Riksförbund har stor erfarenhet avseende juridiska frågor som rör våra hyresgäster, bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningar.

Det är enkelt att komma i kontakt med oss. Som medlem i HSB behöver du bara lyfta luren för att få generell juridisk rådgivning. Om du har frågor som rör familjerätt kan du genom oss få kontakt med vår samarbetspartner Familjens Jurist. Om du har skatterättsliga frågor hänvisar vi till Skatteverket.

Så kontaktar du HSBs juridiska rådgivning

Privatperson

Som HSB-medlem är du välkommen att kontakta vår medlemsrådgivning för hyresgäster och bostadsrättshavare. 

Ring 0771-472 472 och välj knappval 1 om du är medlem och knappval 2 om du är förtroendevald.

Öppet helgfria vardagar kl. 09.00-16.00 med lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00. Dag före röd dag är HSBs juridiska rådgivning öppen klockan 09.00-12.00 och under klämdagar har vi stängt.

Brf och fastighetsägare

HSB har även stor erfarenhet av att företräda bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare i juridiska frågor. Välkommen att kontakta juristerna på HSB Riksförbund eller lokalt hos HSB MalmöHSB SkåneHSB Stockholm och HSB Göteborg. Kom ihåg att du kan kontakta oss även om din brf inte är HSB-medlem.

Dukat kök i visningslägenhet

Läs mer i vår kunskapsbank

I Kunskapsbanken på hsb.se kan du ta del av juridiska tips för ditt boende i olika frågor och ämnesområden.

Läs mer: 

Juridik boende hyreslägenhet

Juridik boende bostadsrätt

Juridik bostadsrättsförening

Lagböcker

Få stöd i boendefrågor

Bli medlem i HSB och få tillgång till generell juridisk rådgivning.

Bli medlem nu