Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Att vara medlem i HSB Malmö lönar sig. Flera gånger om.

Din förening får tillgång till ett stort utbud av förmåner och tjänster som stöd i arbetet med att skapa ett tryggt och bra boende. Här till höger kan du läsa mer om hur föreningen kan nyttja medlemskapet på bästa sätt.

Allt det här ingår i medlemskapet

Utbildningar

Välutbildade förtroendevalda ger stabila föreningar och trygga medlemmar, därför erbjuder vi dig kvalificerade och kostnadsfria utbildningar. Du kan gå en kurs i allt från ekonomi och juridik till praktiska kurser för ordförande eller sekreterare.

Kurserna och anmälan

HSB-ledamoten ger stöd

I styrelsen ingår en ledamot från oss. HSB-ledamoten är ett professionellt stöd och du kan alltid fråga hen om goda råd och information om uppdaterade regler. Målet med HSB-ledamoten är att tillsammans med styrelsen skapa en stabil och trygg brf.

HSB vässar styrelsen

Gemensamma avtal

Med drygt 4 000 HSB-bostadsrättsföreningar över hela landet kan vi teckna förmånliga samarbetsavtal med ett stort antal leverantörer. För din förening innebär det både trygghet och stora besparingar. Två av de populäraste avtalen är el och försäkringar.

Förmånliga avtal

Juridisk rådgivning

Ibland kan styrelsen få komplicerade ärenden som är svåra att reda ut. Då kan det vara skönt att vända sig till våra jurister, som är specialister på bostadsrättsjuridik och hanterar allt från störningar till entreprenadtvister. Enklare rådgivning är kostnadsfri, därefter erbjuds ett rabatterat arvode.

Våra jurister

En brf-hemsida

Brf:en får en kostnadsfri hemsida som styrelsen enkelt kan administrera. En hemsida är en effektiv kommunikationskanal till medlemmarna och en bra marknadsföringsplats vid försäljning av bostadsrätter. Här kan du se ett exempel på hur hemsidan kan se ut, samt förslag på texter.

Skaffa hemsida här

Anlita en stämmoordförande

I medlemskapet ingår möjlighet att anlita en erfaren ordförande som leder bostadsrättsföreningens stämma.

Läs mer om möjligheten

HSBs stadgar och stöd vid stadgeändringar

Enligt lag måste alla brf:er ha stadgar. I HSB är det viktigt att medlemmarna känner sig trygga med att det finns väl genomarbetade och fungerande stadgar. HSBs brf:er använder sig av HSB normalstadgar och just nu pågår en uppdatering av dessa.

Om stadgeändringarna

Inspirationsträffar, konferens, nätverk och aktiviteter

Varje år bjuder vi in till en styrelsekonferens, där du får ta del av allt från föreläsningar till erfarenhetsutbyte. Under året arrangerar vi även nätverksträffar, inspirationsträffar och medlemsaktiviteter.

Kalendarium

Medlemstidning och digitala nyhetsbrev

Innehållet i tidningen Hemma i HSB är speciellt utformat för dig som har ett styrelseuppdrag i din bostadsrättsförening. Varje månad får du dessutom ett nyhetsbrev fyllt med tips, guider och informationsartiklar.

Tidningen Hemma i HSB

Ladda hem en folder med tips på hur föreningen kan nyttja medlemskapet på bästa sätt.