Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hur får jag en hyreslägenhet?

Alla får söka våra lediga hyreslägenheter, men bosparande medlemmar har förtur.  

Så blir du bosparare:

 1. Först blir du medlem i HSB. Så snart du betalat ditt medlemskap får du också tillgång till alla de fördelar det innebär att vara medlem i HSB. Bli medlem här.
 2. Sedan blir du bosparare. Det första steget för att bli bosparare är att öppna ett HSB Bosparkonto. Det öppnar du enklast genom att logga in med BankID på fil eller mobilt BankID på danskebank.se 
 3.  Välj sparform. När du öppnat ditt bosparkonto kan du välja mellan flera alternativ för att hitta en eller flera sparformer som passar dig. Vad som är bäst för dig beror på om du sparar på kort eller lång sikt, och om du är beredd att ta liten eller större risk. Du kan välja mellan tre olika sparformer– fonder, fasträntekonton och bosparkonto.
 4. Sök lägenhet. Våra lediga lägenheter hittar du här.
  Här hittar du lediga lägenheter som HSB Norr förvaltar åt andra fastighetsbolag. 

Här kan du se HSB Norrs hyresbestånd.

Läs mer om bospar här.

Hur lång tid tar det att få en lägenhet?

Det går inte att säga på förhand. Det beror på vem som söker samma lediga hyreslägenhet som du. 

 • Vi fördelar först lediga lägenheter till bosparande HSB-medlemmar. Den person med högst bosparpoäng som söker samma lägenhet som du får erbjudande om lägenheten. Tackar personen nej, får den med näst högst poäng erbjudande, och så vidare.
 • Populära lägenheter i centrala Umeå, Skellefteå och Luleå kräver oftast högre bosparpoäng.
 • När en ledig lägenhet ligger ute kan du se statistik över hur många bosparpoäng de som tidigare fått en lägenhet i samma fastighet hade i genomsnitt.
 • Här kan du söka lediga hyreslägenheter.

Bli medlem och börja bospara, få chans till förtur!

Hur söker jag en hyreslägenhet?

 1. Här finns våra lediga hyreslägenheter.
 2. Här finns lediga lägenheter som HSB förvaltar åt andra fastighetsbolag. 

 3. Anmälan görs för varje lägenhet som du är intresserad av genom att fylla i en intresseanmälan som finns under objektet.
 4. Därefter kan du följa din intresseanmälan på Mitt HSB.

Alla får söka våra lediga hyreslägenheter, men bosparande medlemmar har förtur.