Stöd och verktyg för hållbarhetsarbete

Hållbarhetsomställningen sker i hela HSB och tillsammans med våra medlemmar har vi kraft att göra stor skillnad. Här hittar ni stöd och vägledning för ett effektivt hållbarhetsarbete i er bostadsrättsförening.

Visste du att HSBs cirka 4100 bostadsrättsföreningar indirekt står för 60 procent av HSBs klimatpåverkan? Utsläppen utgörs till största delen av uppvärmningen. Som medlem i HSB kan er bostadsrättsförening bidra till att vi tillsammans når våra klimatmål.

Verktyg för bostadsrättsföreningar

Olika generationer är med och fixar rabatter i bostadsrättsförening.

Hållbarhetsredovisning

Från hushållsavfall till fastighetsuppvärmning. Miljöfrågor i en brf innefattar många olika delar. Då är en hållbarhetsredovisning bra för att arbeta systematiskt med såväl miljömässig, ekonomisk som social hållbarhet.

Här kan ni ladda ner och använda HSB Stockholms mall för hållbarbetsredovisning (PDF).

Visa redovisning

Checklista för en hållbar brf

Alla kan kanske inte göra allt, men alla kan göra mycket mer. Utgå från era förutsättningar och gör det som är lämpligt för just er bostadsrättsförening. 

För att komma igång vill vi tipsa om att ladda ner HSB Stockholms checklista för en hållbar brf (PDF).

Visa checklista

Aktuellt

Nya regler för avfallssortering

Från årsskiftet gäller nya avfallsregler för fastighetsägare och därmed landets brf:er om att sortera ut matavfall. Men det är de nya reglerna som börjar gälla 2027 som blir den verkliga utmaningen.

Läs mer

Skydda fastigheten mot skyfall och storm

Kraftigare skyfall, hetare sommardagar och hårdare stormar. Klimatförändringarna är ett faktum och det påverkar oss i alla led – även våra hem och fastigheter. Därför har HSB tagit fram en checklista för hur man kan skydda fastigheten mot några olika typer av extremväder.

Läs mer
Ung kille och tjej ligger i stor gunga och vilar

HSBs strategi för hållbar tillväxt

Strategin sätter fokus på resurseffektivitet, klimat, tillväxt genom hållbara tjänster och produkter samt att HSB ska vara en viktig aktör för det hållbara samhället.

Läs mer

Saknar ni något?

Vi vill gärna möta era behov för att klara hållbarhetsomställningen. Hör gärna av er om ni har önskemål på stöd och verktyg som kan underlätta  hållbarhetsarbetet i er bostadsrättsförening.

Louise Wall, hållbarhetschef HSB Riksförbund

Kontakt: redaktion@hsb.se