Nyckelbrickor

I BRF Agersö använder vi oss av personliga passage-taggar. Dessa ger access till ditt trapphus samt övriga bokningsbara objekt i föreningen (så som tvättstuga, föreningslokal och bastu).

När du tar över en lägenhet

Den tidigare lägenhetsinnehavaren ska i samband med överlåtelsen av en bostadsrätt även överlämna de personliga nyckelbrickorna. Om du inte får nyckelbrickor vid överlåtelsen kan du kontakta HSB för att få en ny. Den räknas då som borttappad och ett fullt ersättningspris utgår. 

Antal och typer av brickor

I dagsläget finns fem typer av brickor; vit & svart (huvudbrickor) samt röd, gul och blå (entrébrickor). Huvudbrickorna kan användas för att boka exempelvis tvättstuga eller föreningslokal. Extrabrickorna används endast för passager och är lämpliga att exempelvis ge till barn eller inneboende.

Alla lägenheter får en svart, vit samt röd bricka utan kostnad. Undantaget är om dessa brickor redan är utkvitterade då en utbytesavgift utgår.

Borttappad eller trasig bricka

Om du eller en tidigare lägenhetsinnehavare har fått en bricka oavsett färg utkvitterad som sedan saknas räknas den som borttappad. Önskar man att få en ersättningbricka så måste du kontakta HSB och informera vilken bricka du vill ha ersatt. Se prislistan längre ner.

Om din bricka är trasig så får du byta ut den utan kostnad.

Prislista

Följande priser gäller:

Första vita, svarta och röda brickan - Ingår i alla lägenheter. Se avsnitt ovan om när du tar över en bostadsrätt
Gul eller Blå bricka - 50:-
Ersättning borttappad bricka - 500:-
Ersättning trasig bricka - 0:-

OBS: Läs avsnittet ovan om antal och typer av brickor.