Nyhetsbrev 2015-05-20

22 maj 2015 Information från Styrelsen 2015-05-20

Ny Styrelse

På Årsstämman valdes Beckasinens styrelse för den kommande perioden. Styrelsens sammansättning kommer att sättas upp i respektive port.

Erik Andersson har avgått som ordförande och till ny ordförande valdes Sven Jansson i 29,an. Vice ordförande är Karl Barck i nr 29. Sekreterare Ingrid Nordgren i 27:an. Berndt Arnoldsson i 27:an och Beriof Marioff i 25:an är styrelseledamoter, med Gun Maj Jonsson i 27:an och Bosse Wellbrand i 29:an som suppleanter.

Markskötsel

Från 1 maj har vi ny leverantör för skötsel av mark. Den nya leverantören heter Malms Markservice och har gjort ett bra första intryck.

Soprummet

Rengöring av soprummet beställd till i slutet av maj /början av juni.

Tvättstugorna

En genomgång av samtlig utrustning i våra tvättstugor har gjorts. Vi inväntar nu ett kostnadsförslag på utrustning som behöver bytas. De flesta av vår maskiner har vi haft sedan 2001, de är alltså nu 14 år gamla och antalet felanmälningar har ökat kraftigt. Nya maskiner innebär också lägre kostnader på grund av betydligt lägre energiförbrukning.

Fastighetsbesiktning

En besiktning av våra fastigheter har gjorts och vi kan konstatera att inga större åtgärder krävs i år. Vi skall genomföra tvätt av vissa fasader som är angripna av alger. Genomförs med det miljövänliga alternativer som använder 100 % rent avjoniserat vatten. Vi väntar på en offert för detta.

Hiss-justeringar

Som anslagits kommer vissa justeringsarbeten att genomföras på våra hissar den 28:e och 29:e maj. Vi kan förvänta oss vissa smärre stopp.

Fett i avloppen

Försök att undvika att hälla fett i avloppen. Torka istället av fettet med papper som slängs i hushållssoporna. Vi planerar att genomföra en stam-spolning till hösten.

Parkeringsplatser

Det finns två carportar med förråd att hyra samt 13 lediga carportplatser utan förråd. Hör av dig till HSB-kontoret om du behöver en carport med förråd eller kanske en extra parkeringsplats. Carport med förråd kostar 3 900 kr/år. Carport utan förråd kostar 3 000 kr/år.

Övrigt

Allmänt vill vi uppmana alla att försöka hålla vår fina gård och vår omkringliggande miljö så ren och fin som möjligt, det ger ökad trivsel för alla!

Se till att njuta av den fina tid som kommer nu med förhoppningsvis sol och värme!

Nästa styrelsemöte sker den 8 juni.

STYRELSEN