Terrass och balkong

Balkonger och terasser är upplåtna med nyttjanderätt

Gällande nyttjande av balkonger och terasser är det sunt förnuft, respekt och hänsyn som gäller. Tänk på att sänka ljudnivån även utomhus kl. 22.00, så att du inte stör dina grannar.

Rökning och grillning är tillåtet på privata balkonger/terrasser, men vänligen visa hänsyn! Grillning på vädringsbalkonger är dock ej tillnåten. 

Eventuella blomlådor ska hängas på insidan av balkongräcket. Detta för att inte riskera att förbipasserande under balkongen skadas om blomlådan skulle falla ner.

 

Tillstånd för installation/ombyggnation ute 

Ansökan om tillstånd för installation/ombyggnation ute skiljer sig inte från ansökan för ombyggnad inne. Ingen form av fast installation får göras, då huset har hög grad av K-märkning för fasaden, samt p g a underhållsskäl. Med fast installation menas stadigvarande montage i yttervägg, golvplan eller terrassräcke. Även installation som inte med lätthet kan flyttas räknas som fast. Endast installation som inte påverkar grannes möjlighet att nyttja sin terrass/balkong godkänns. Till exempel är inga plankväggar tillåtna, men däremot balkongskydd som inte är fast monterade. Höjden på dessa får vara 140 cm. Dock finns ett utvalt tyg samt mått och färg som gäller för alla balkongägare.