Arbeten i värmeanläggning - störningar

29 april 2013 Nu drar äntligen arbetet igång med att reparera och utöka värmeanläggningen så att vi får en långsiktig och förutsägbar försörjning av värme och varmvatten.

Som informerats om tidigare och som beslutades på en extra stämma i höstas skall värmeanläggningen repareras, utökas och driftas av en entreprenör.

Efter flera undersökningar av den befintliga anläggningen och beräkning av vilka åtgärder som behövs är det nu äntligen dags för arbetet att börja.

Redan denna vecka börjar man förbereda borrning av nya hål, samtliga kommer att ligga i en ring runt gård 3. Boende får räkna med viss bullerstörning dagtid under tiden arbetet pågår, inget arbete efter 19.00, arbetet bör ta ca 2 veckor för borrning och ytterligare ca 2 veckor för grävning och liknande.

Från början av maj kommer arbetet att påbörjas med att bygga om panncentralen, detta innebär att det kan förekomma kortare avbrott på leverans av varmvatten dagtid. Avbrotten kommer enbart att förekomma mellan 11.00 - 14.00 under ombyggnadstiden, företrädesvis kortare avbrott när omkopplingar görs.

Enligt planen skall den nya anläggningen vara i full drift senast mitten av juli.