Nya grovsopsrutiner

28 mars 2015 Från 1 april tar en ny entreprenör, Ragn-Sells, över sophämtningen i Täby. Detta innebär ändrade rutiner som för de flesta inte kommer att märkas, dock blir det ändringar när det gäller hämtning av grovsopor på grund av att det från 1 april även gäller nya regler för arbetsmiljön.

Ändringen i arbetsmiljöreglerna innebär att de containrar som föreningen hitills använt för grovsopor kommer att ta bort och ersättas med flera mindre rullkärl.

För dig som boende medför ändringen att du från april 2015 inte kan slänga hela möbler i grovsoporna, hyllor, skåp, stolar och liknande måste tas sönder så att de får plats i de mindre kärlen. Hela soffor och liknande måste alltså trasporteras till Hagby av den boende själv.

Som tidigare gäller att inget miljöfarligt får läggas i grovsopskärlen, elavfall läggs i el-bur, lampor och batterier i separata kärl. Färg, bilbatterier och liknande får man lämna till återvinningsstation hos exempelvis Statoil Täby galopp eller Hagby. Kommunen har även en bil som kommer till Gribbylund två gånger per år för insamling av farligt avfall, nästa gång den 19 april kl 10.45 - 11.45 (se nfoblad nr 1 2015).