Återvinning av avfall i Spegeln

20 januari 2019 Nu får vi betydligt bättre möjligheterna till återvinning av avfall i Spegeln!

Det som återstår är att märka upp och placera ut kärl för återvinningen. Inledningsvis kommer kärl för glas, plast och metall att placeras i samma rum som hushållssopor och kärlen för pappersförpackningar och tidningar i rummet för papper. I och med detta behöver medlemmarna inte åka iväg med sina förpackningar till en återvinningsstation utan man tar med det samtidigt med andra sopor.

Sedan tidigare har vi kärl för matavfall som används av flera medlemmar, du som ännu inte sorterar ut matavfall kontakta styrelsen för att få material för att göra detta. Matavfallet blir till biogas för t.ex. fordon.

I och med att kärlen för återvinning kommer på plats uppmanas alla medlemmar att börja källsortera alla förpackningar så vi kan minska mängden hushållssopor och därigenom spara pengar på sophämtningen (samt värna om miljön). Som tidigare finns återvinning av batterier, lampor och annat elavfall i grovsoprummet. I och med återvinningen kan kanske även grovsopbehållarna minskas till antal och gör därmed ytterligare besparingar möjliga.

Lycka till med återvinningen! 

Styrelsen