Spegelns skyddsrum

12 mars 2022 Källarförråden i husen på gård 1 (Spegelbacken 32), gård 4 (Gribbylundsvägen 44), gård 4 (Gribbylundsvägen 60) och gård 5 (Palmstruchs väg 53) är också skyddsrum. Samtliga är utmärkta med en skyddsrumsskylt. Det försämrade omvärldsläget med Rysslands invasion av Ukraina, har väckt frågor bland medlemmarna om våra skyddsrum.

Föreningen ska se till att skyddsrummen är i funktionsdugligt skick om beredskapen i Sverige skulle höjas och det allra värsta skulle hända. I fjol genomförde MSB tillsyn av våra skyddsrum.

 

De medlemmar och hyresgäster som har sina förråd i skyddsrummen måste, då regerings beslutar om höjd beredskap, snabbt utrymma sina förråd. Enligt lag ska skyddsrummen kunna iordningsställas inom 48 timmar efter beslut.

 

Det snabbaste sättet att tömma sina förråd i ett sådant läge är att bära upp det som finns i förråden till respektive lägenhet och leva lite trångt under den tid som nödläget pågår. Nu får vi innerligt hoppas att detta inte ska behövas, men vi måste ändå börja förbereda oss för detta, så att det går så snabbt och smidigt som möjligt om det värsta skulle inträffa.

 

Styrelsen

  • Spegeln skyddsrumskarta
    Spegeln skyddsrumskarta