Värmeanläggningen - injustering värme

23 oktober 2013 Nu pågår injustering av värmeleveransen till husen och vi behöver din hjälp!

Den nya värmeanläggningen är i full drift sedan i juli och leveransen av varmvatten har varit i full gång hela denna tid (har kunnat klaras av värmepumparna till 100% sedan start).

Just nu pågår injustering av värmeleveranserna till husen och det är då viktigt att vi får hjälp av alla medlemmar i form av att ni kontrollerar era elemet, vrid gärna upp ventilen till högsta läge för att få flöde genom dem. Försök vara uppmärksam på värmefördelningen i lägenheten och använd gärna en innetermometer för att notera temperaturen.

Om ni märker att ett eller flera element inte ger någon värme gör en fellanmälan så fastighetsskötaren får kontrollera regleringsventilen på era element. Tänk på att när det är runt 10 grader varmt ute så skall inte element bli heta utan bara lite varma så om något element blir skållhett med utetemperaturer runt 10-15 grader varmt, gör även då en felanmälan.

Om innertemperaturan avviker från målet ca 21 grader så notera gärna vilken temperatur ni har och vid vilken tid. Sänd detta till ordförande, helst via mail ordf.spegeln@bredband.net så att justering av värmeanläggningen kan göras.