Kameraövervakning

31 maj 2020 Under den närmaste tiden installeras en anläggning för kameraövervakning av samtliga föreningens soprum.

Det är tråkigt att detta behövs men den allt mer ökande nedskräpningen i våra sophus medför en mindre trevlig miljö. Förutom att detta är ett arbetsmiljlproblem för de som jobbar i rummen så är det en önödig utgift.

Detta innebär att vid brott mot föreningens regler så kommer den som inte följer dessa att erbjudas två val, att ta hand om detta själv eller att en entreprenör tar hand om det mot ersättning.

I soprummen i punkthusen kan man slänga dels förpackningar dels hushållsavfall. Nyckelordet för återvinningskärlen är förpackningar av olika slag, papp, metall, plast och glas (färgade och ofärgade) samt dessutom tidningar. Skylten på väggen anger vad som kan slängas i respektive kärl, absolut inte stolar, stekpannor eller liknande.

I kärlen för hushållsavfall placeras annat hushållsavfall, dock inte glasflaskor, plast eller liknande. I dessa soprum får inte batterier, lampor eller apparater slängas. Det senare finns det kärl för i grovsoprummen.

I grovsoprummen får inget slängas som inte får plats helt i kärlet. Inget får ställas på golven. Förbjudet att slänga miljöskadande saker som olja, färg,  däck och liknande. Dessa måste ni själva ta med till en miljöstation. Även vitvaror är inte tillåtna, dessa skall tas om hand av försäljaren, alternativt att ni själva forslar det till återvinning.

Om ni renoverar så tänk på att inget byggavfall för lämnas i grovsoporna, om ni hyr in arbetet se till att bortforslande av detta ingår i arbetet. Om ni renoverar själva så får ni forsla bort avfallet själva.

Styrelsen