Sophanteringen

10 augusti 2010 Det slarvas en hel del med sophanteringen, fel sopor på fel ställe och "övergivna" sopor

Vi hittar så gott som dagligen "övergivna" sopor och sopor som hamnat på fel plats. Det tar tyvärr både tid och pengar att hantera detta, pengar som föreningen kan använda på något nyttigare.

Nu har vi öppnat grovsoprummen för tillträde dagligen men den blå nyckelbrickan (ja, det har varit driftstörningar som föhoppningsvis skall kommas tillrätta med), men redan så börjar det se ut som innan vi stängde grovsoprummen.

I grovsoprummet på Gribbylundsvägen börjar det nu bli fullt med grovsopor utanför containern, dessa sopor kommer inte att kliva in i contanern av egen kraft utan någon måste lyfta i dem, förslagsvis den som burit dit dem, i annat fall kostar den extra pengar.

Som bilden visar så har man vid grovsoprummet på Spegelbacken ställt sopor utanför dörren, även dessa måste på något sätt hamna i containern, antingen av den som butit dit dem eller så kostar det återigen extra pengar. Särskillt allvarligt här är också att Sita inte kommer att tömma grovsoporna eftersom de inte kommer in i rummet via porten för att ta ut containern.