Renovering av hissarna

10 augusti 2017 Våra hissar börjar närma sig slutet på den tekniska livslängden varför styrelsen begärt in en statusbesiktning från oberoende konsulter och anbud från ett par olika reparatörer. Flera olika alternativ har övervägts och kostnadsberäknats, den åtgärd som till slut valts är att genomföra en genomgripande renovering som skall förlänga livstiden på hissarna med uppskattningsvis 20 år. Efter det är det aktuellt att byta hissar helt.

Arbetet innebär att samtliga hissar får nytt styrsystem, ny mekanik och nya säkerhetsdetaljer enligt de regler som gäller nu, bland annat dörrar i hisskorg och nödsignal kopplad till jourcentral med röstförbindelse. Även inredningen i hissarna blir ny samt att dörrstängare monteras.

Detta är ett omfattande arbete som innebär att hissarna kommer att vara avstängda ca 3 veckor. Under denna tid får trapporna användas för tillträde till lägenheter.

Arbetet kommer att påbörjas under vecka 42 (måndag 16 oktober 2017) med hissen i hus 82, därefter hus 53 och därefter hus 32. Övriga hissar påbörjas arbetet under kvartal 2 2018.

Så snart detaljplaneringen är klar så kommer information att delas ut i respektive trappuppgång.