Digital köhantering


HSB STARTAR UPP EN NY DIGITAL TJÄNST FÖR PARKERINGSPLATSER, GARAGE OCH FÖRRÅD 

Syftet med tjänsten är att skapa en effektivare hantering vid fördelning av lediga p-platser, garage och förråd, förbättra tillgängligheten och ge dig en tydligare överblick över din aktuella kösituation. Du kommer enkelt kunna ställa dig i de köer du är behörig att söka i, följa din aktuella kötid, bevaka när intressanta platser blir lediga och anmäla intresse till lediga platser via Mitt HSB.

 VAD INNEBÄR DET HÄR FÖR MIG SOM BOENDE?

Enligt våra noteringar står du i dagsläget i en eller flera av föreningens köer, vi har registrerat dig i samma kö i den digitala e-tjänsten och ditt ködatum som du haft har följt med. Du kan se det under aktuell kö i Mitt HSB.

Det enda du behöver göra är registrera en intresseanmälan till de platser som du är intresserad av att hyra via Mitt HSB. Om platsen/platserna/förråd du är intresserad av inte finns lediga just nu kan du prenumerera på platsen/förrådet för att få en notis om när den blir ledig.

 HUR FUNGERAR FÖRDELNINGEN AV PLATSER/FÖRRÅD?

Ett ledigt objekt ligger synligt i Mitt HSB under ”mina sidor – min bostad - mina köer” och du kan göra en intresseanmälan för platsen t.om sista ansökningsdatumet har passerat. Platsen/förrådet tilldelas då den sökande med längst kötid. Avtal upprättas och arkiveras online i Mitt HSB under ”Bostadsavtal”, där du kan se alla dina aktuella hyresavtal.

Glöm inte att bocka i att du Godkänner ”Behandling utav personuppgifter” under Mina sidor.

Har du tilldelats platsen/förrådet blir du aviserad via registrerad mejladress och Mitt HSB och hyresavierna samaviseras med bostadslägenhetens avgift. Avierna skickas som vanligt till dig via post, autogiro, e-faktura eller Kivra.

 Om du har valt att få e-postnotifiering skickas ett mejl till dig när objektet du prenumererar på blir ledigt. Du kan välja om du vill prenumerera på alla objekt eller endast några enstaka. Om du inte väljer att få e-postnotifiering så kan du alltid följa notiserna under senaste händelser. Vid skapandet av ett nytt avtal eller uppsägning av avtalet skickas alltid ett e-postmeddelande till registrerad e-postadress.

 Om du vill säga upp ditt hyresavtal för din parkeringsplats eller förråd gör du det enkelt under ”mina sidor – min bostad – bostadsavtal” i Mitt HSB. Är ditt avtal äldre och inte finns upplagt behöver du kontakta Kund-och Medlemsservice för hjälp med uppsägningen.

Beror uppsägningen på en flytt från bostadsrättsföreningen hanterar HSB uppsägningen åt dig i samband med flytten. Avtalet upphör då att gälla sista dagen i avflyttningsmånaden.

Du hittar mer information i manual köhantering

 Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på.Kund-och Medlemsservice.

Telefon: 010-442 11 00 alternativt via kontaktformuläret på vår hemsida. www.hsb.se/stockholm/kontakt

 Med vänlig hälsning, HSB Stockholm