Ventilation i din lägenhet

AirCano AB har injusterat ventilationen i din lägenhet, dvs. ställt in samtliga ventiler i ett korrekt läge för att korrekt flöde ska passera. Denna inställning får inte ändras. Så var försiktig när du rengör dessa så att inte konan i mitten av ventilen flyttas.

Fuktstyrd frånlutsventil skall hållas fri från smuts och damm. Var försiktig vid rengöring så att inställningsplattan inte flyttas från sitt injusterade läge. Om du planerar att bygga om i ett rum där det finns en ventil var noga med att ventilen är lätt åtkomlig för rengöring, rensning och mätning.

Ventilation i badrum och WC

Det måste finnas en ventil vid kanalens öppning i vägg och det får inte monteras några så kallade tryckande fläktar, torkskåp eller torktumlare direkt mot utan i sådant fall använda ett dragavbrott.

Fönsterventil

Om det finns ventiler ovanpå fönster i sovrum och vardagsrum ska dessa vara öppna. Dessa ska rengöras och dammsugas några gånger per år.  De får inte avlägsnas eller täppas igen!

Kök

Det finns två typer av godkända kåpor att montera.

                                                              

Alternativ 1: Spiskåpa med ett grundflöde och forceringsspjäll vid matlagning. Ansluts mot ventilationskanal.
                                                                                                              

Alternativ 2: Kolfilterfläkt som inte ansluts mot ventilationen. En direktkopplad fläkt stör systemet och kan få negativa effekter.

 

Dessa regler gäller samtliga boende. Finns det några funderingar kring detta kontakta HSB Kund-och Medlemscenter 010-442 11 00 eller AirCano 08-556 324 50