Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bli en mer hållbar brf

Det finns många bostadsrättsföreningar i Sverige. Tillräckligt många för att göra skillnad genom sitt hållbarhetsarbete. Men att jobba hållbart kan vara lättare sagt än gjort. Tills nu.

En hållbar brf

mainimage

Vi har tagit fram en checklista som ger er i styrelsen koll på vad ni kan göra för att bli mer hållbara, och hur ni gör det. Vissa saker är enklare förändringar som ni kan lösa själva, andra kan vi alltid hjälpa er med – oavsett om det gäller utbildning, konkreta tjänster eller bara inspiration för resan framåt.

Alla kan kanske inte göra allt, men alla kan göra mycket mer. Utgå från era förutsättningar och gör det som är lämpligt för just er bostadsrättsförening.

Kom igång

Innan det är dags att komma igång med arbetet på riktigt är det tre punkter som behöver komma upp på agendan:

Utse hållbarhetsansvarig

Det måste inte vara någon i styrelsen. Kanske någon medlem i föreningen sitter inne på kunskaper och engagemang som passar perfekt för rollen.

Utbilda styrelsen

En styrelse med kunskap om hållbarhetsfrågorna har mycket bättre förutsättningar att göra rätt prioriteringar. Vi ger flera kurser med temat hållbarhet som styrelsen kan ta del av.

Anta miljöpolicy

I miljöpolicyn beskriver ni föreningens miljöambitioner och den utgör sedan grunden för ert miljöarbete. Ladda ner mallen för miljöpolicyn.

 

Checklista: En hållbar brf

Bra! Nu har ni förutsättningarna för att strukturera upp hållbarhetsarbetet och få upp frågorna nedan på styrelsens agenda. 

Energi

Avfall och sanering

Utemiljö

Hållbart resande

Upphandlingar

Ekonomisk hållbarhet

Social hållbarhet

Ladda ner checklistan som PDF här