Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fira 100 år med oss

100 år av engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. 2023 har HSB funnits i ett helt sekel och det vill vi på HSB Sydost fira med dig.

I år fyller HSB 100 år och det ska vi självklart fira i hela HSB Sydost. Planeringen pågår för fullt och vi uppdaterar löpande under året med mer detaljer - Håll ögonen öppna och välkommen att fira med oss.

Turné genom Sverige

Det kommer att rulla en turné genom hela Sverige och den gör självklart stopp i vår region. Vid turnéstoppet kan du träffa vår kunniga personal som berättar om HSB:s tjänster och om dess historia. Det blir tävlingar och lek för barnfamiljen. 

Karlskrona - Fredag 21 april - Stortoget

Kalmar - Lördag 22 april - Stortorget

Växjö - Söndag 23 april - Stortorget

Föreningsstämma i samband med firandet

HSB sydosts föreningssstämma 2023 hålls i samband med turnéstoppet i Kalmar den 21 april på Calmar Stadshotell.

 

100 år av hemlängtan

HSBs historia är fylld av innovationer och samhällsengagemang. Den slingrar sig genom bostadsnöd, krigsår, folkhemsbygge, miljonprogram, finanskriser och pandemi mot en framtid där hållbarhet, medlemsinflytande och ständig utvecklingslust fortfarande är ledstjärna.

I hundra år har vi skapat hem att längta till. I vårt jubileumsmagasin kan du läsa om HSBs utveckling under tio decennier.

Läs HSBs jubileumsmagasin

HSBs historia under tio decennier

 

Bostadsrättsföreningarnas jubileumskit

I och med vårt 100-årsfirande har vi tagit fram ett jubileumskit för våra bostadsrättsföreningar ifall ni vill ha ett eget firande tillsammans med era medlemmar. Kanske att ni vill fira i samband med årsstämman, vårstädningen, sommarfesten eller någon annan trevlig tillställning?

Läs mer