Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hållbarhet innanför tröskeln

Det är sällan det finns bostadsområden som är helt problemfria. Störande grannar och sociala problem hos boende kan vara svåra, känsliga och tidsödande att hantera för styrelsen och föreningen.
bosocial avdelning

Vi kan förmedla kontakter och åtgärder, förmedla service och vara en länk mellan de boende och myndigheter. Om du upplever att det finns problem i föreningen, till exempel grannar som mår dåligt eller stör, så hjälper vi på HSB Skåne dig att få ordning på situationen. Ju tidigare hjälp sätts in desto lättare kan det vara att lösa problemen.

Vi på HSB Skåne kan också hjälpa till om du är äldre eller funktionshindrad och behöver hjälp med att söka hjälpmedel i kommunen eller andra saker som innebär att du får en bättre vardag.

Kontakta oss på HSB Skåne när olika problem uppstår. Styrelsen och de boende i föreningen får professionell hjälp att lösa situationen. Alltid med utgångspunkt i vår värdegrund ETHOS; Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.

Vi finns här och hjälper dig vid behov

För att skapa trygghet och få snabb hjälp samt för att kunna samverka för social hållbarhet, i alla kommuner i vårt verksamhetsområde, finns vi med i olika nätverk

Målet är ett långsiktigt arbete som verkar för det goda boendet. Genom att erbjuda aktiviteter som stärker samverkan och gemenskap arbetar vi förebyggande. Vi anser nämligen att alla ska få möjlighet att ta del av trygghetsåtgärder, om behovet finns. Därför kan vi hjälpa till att hitta finansiering via fonder eller statsbidrag för utveckling av bostaden och gemenskapen.

Du kan läsa mer om våra bosociala tjänster i vårt produktblad

Kontakta oss för bosociala tjänster! 

Vi erbjuder bosociala tjänster för brf i kommunerna: Lund, Kristianstad, Ystad, Eslöv, Hässleholm, Bromölla, Hörby, Höör, Kävlinge, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Tomelilla och Östra Göinge.

Vill du veta mer om bosociala tjänster eller någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltningFyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!

Så här hjälper vi till

 • Vi gör hembesök och har samtal med boende samt kontaktar anhöriga. 
 • Vi kontaktar socialtjänst, omsorgsförvaltningar och övriga myndigheter.
 • Vi kontaktar sjukvården.
 • Vi sköter störningsärenden
  • gör hembesök hos alla parter
  • hittar orsaken till störningen
  • medlar vid behov
 • Vi hjälper till när boende inte betalar månadsavgiften/hyran; vi kan föreslå och upprätta avbetalningsplan.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Anne Siivola, bosocial chef, HSB Skåne

Jennifer Reed, bosocial samordnare, HSB Skåne

Fyll i formuläret så hör vi av oss!