Styrelsen informerar - mars 2023

28 mars 2023 Terrassarbeten forsätter, inbrottförsök i förråd, Elsäkerhetsverket om laddboxar, relax-renovering m.m.

Uppdatering beträffande terrassarbeten

Terrassgruppen har löpande avstämningar med HSB Bostad och Kaliber projekt.

Återställning efter åtgärder av de fyra första takterrasserna samt lägenheterna som påverkats av arbetet pågår. Resterande takterrasser kommer att utredas och/eller provtryckas under våren.

Aviseringar kommer att ske till berörda lägenheter inför etapp två så snart styrelsen får besked om tidpunkten.

Åtgärder efter inbrott

Vi och en grannförening har noterat nya försök till inbrott riktat mot förrådsutrymmen. Vi får fortsätta att hålla extra koll på att dörrar går i lås - meddela iakttagelser och krånglande dörrar i vår facebookgrupp eller direkt till styrelsen.

Laddboxar i garaget

Efter en granskning har Elsäkerhetsverket belagt bl.a. den modell av laddbox vi har i garaget med försäljningsförbud. Det är tillåtet att fortsätta använda redan installerade boxar och det finns inga rapporterade incidenter. Det handlar om tekniken och klassningen av jord­felsbrytare och DC-skydd, och befintliga boxar ska åtgärdas av tillverkaren enligt Elsäkerhetsverket. Easee som tillverkar boxen håller inte med om bedömningen och överklagar Elsäkerhetsverkets beslut. Styrelsen följer ärendet.

Mer information finns på:

Renovering av relaxrummet/bastun

Renoveringen av vår relax och bastu fortsätter och beräknas vara klar i mitten av april. Under tiden är relaxrummet avstängd för bokning och bruk.

Inför årsstämman den 15:e maj

Om du vill föreslå eller ändra på något i föreningen kan du skriva en motion till stämman. En motion ska ha en rubrik, en beskrivning av vad det handlar om, ett förslag till beslut och en eller flera medlemmar som avsändare med underskrift. Motionen skickar du till styrelsen@brfballstaan.se eller lämnar i styrelsens tillfälliga postfack i 11A senast den 31:a mars.

Årstämma är planerad till måndagen den 15 maj kl 18:30. Mer information kommer senare.

Save the dates:

  • Gårdsstädning den 7 maj kl 10:00
  • Årsstämman den 15 maj kl 18:30 i Sundbybergs båtklubb

 

Mvh Styrelsen