Styrelsen informerar 2020-05-09

09 maj 2020 Om poströstning till stämman, lägenhetsnycklar, framskjuten efterbesiktning, städdag och hjälp under coronatider.

Poströsta gärna till stämman i år

Riksdagen har infört en tillfällig lag för att underlätta att hålla föreningsstämmor och minska smittspridningen av coronaviruset. Den nya lagen medger bland annat poströstning, för att så få som möjligt ska behöva närvara i stämmolokalen.

Du kommer att få information och en blankett för att poströsta i mitten av maj.

I dagsläget rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Personer över 70 år uppmanas just nu att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt.

Vill du ändå delta fysiskt vid stämman och inte är sjuk så är det också möjligt. Vi kommer inte att servera smörgås och kaffe i år. Deltagare uppmanas att hålla rekommenderade avstånd i lokalen, och vi ser helst endast en person per bostadsrätt. Stämman hålls i Sundbybergs Allaktivitetshus, Sturegatan 10, den 26 maj kl. 18:30.

Lägenhetsnummer på nycklar

Råsunda Lås har erbjudit vår förening att gratis slipa bort lägenhetsnumret som idag finns på alla nycklar. Då märkningen är en säkerhetsrisk rekommenderar vi starkt alla att göra det.

Ta med alla dina/era nycklar och besök Råsunda Lås under deras ordinarie öppettider. Observera att de har lunchstängt 11–12.

Råsunda Lås:
Råsundavägen 155             Tel. 08 684 084 60
169 36 Solna                       Mob. 08 684 084 63

 Karta och öppettider: http://rasundalas.se/kontakt/

Preliminär efterbesiktning 14 sept

Ett preliminärt datum för den framskjutna efterbesiktningen på åtgärder i tvåårsgarantin är satt till den 14 september. Mer info kommer när det närmar sig.

Städdag den 7 juni, kl 10

Söndagen den 7 juni klockan 10 är de som vill välkomna till en distanserad städdag runt våra hus. Vi sopar, fixar och gör fint inför sommaren. Det blir inget fika denna gång, men tillfälle för frågor till styrelsen för de som vill. Vi tänker på att hålla rekommenderade avstånd. Ta gärna med handskar och trädgårdsredskap om du har, lite sådant finns också att låna.

Behöver du eller din granne hjälp?

Med anledning av spridningen av coronaviruset kan det finnas medlemmar i föreningen som sitter i karantän eller inte vill gå ut med risk för smitta.

Du som tvingas stanna inne och behöver hjälp med att handla, göra ärenden eller något annat får gärna höra av dig till styrelsen@brfballstaan.se (eller direkt till någon granne) och berätta vad du önskar ha hjälp med.

Om du är med i vår Facebook-grupp (sök efter ”Brf Bällstaån”) så finns det även där erbjudande om hjälp. Tack till alla som hjälper till att måna extra mycket om våra grannar den här perioden.

 

Vänliga hälsningar
Styrelsen i HSB Brf Bällstaån

 

 


Till nyhetslistan