Styrelsen informerar augusti 2021

12 december 2021 Godkänd OVK, amortering, rensning av cykelrum, höststädning m.m.

(inlagt här på webbsidan i efterhand då vi missat att lägga upp det här tidigare - beklagar det)

Brandtillsyn

I juli gjordes en brandtillsyn i föreningen. Detta är en återkommande kontroll för att kontrollera brandsläckare, rökgasventilering och dylikt.

Amortering av lån

I augusti amorterade vi 4,3 miljoner kronor på ett av föreningens lån. Detta gjordes för att sänka vår belåningsgrad och ge oss bättre förutsättningar för att få en lägre ränta på det lånet vars bindningstid har löpt ut.

Godkänd OVK

Den obligatoriska ventilationskontrollen som gjordes innan sommaren är nu godkänd. Intyg finns i info-skärmen i portarna och protokoll finns hos styrelsen och Stadsbyggnadskontoret.

Laddstolpar i garaget

Vi inväntar ytterligare ett par offerter på installation av laddstolpar på 10 parkeringsplatser i garaget. Styrelsen kommer att söka bidrag hos Naturvårdsverket för att delfinansiera dessa.

Rensning av cykelrum

Den rensning av cykelrummen som planerades innan sommaren kommer att utföras under oktober. Mer information om detta kommer separat.

Återvinningsrummen

I juli hade vi en incident då vi tillsammans fyllt behållarna för kartong i ett av rummen drygt en meter över kanten på behållarna, vilket gjorde att kommunens personal knuffade ner överflödet på golvet för att kunna tömma behållarna. Det är vårt gemensamma ansvar att se till att tunnorna går att tömma genom att platta ihop förpackningarna samt sprida ut dem mellan våra båda återvinningsrum. Skulle båda rummen vara fulla kan vi även nyttja återvinningen på Trädgårdsgatan (gröna containers). 

Höststädning 24:e oktober

Söndagen den 24:e oktober bjuder vi in till en gemensam städdag kring våra hus. Vi startar klockan 10. Välkommen att delta och säga hej till dina grannar!