Styrelsen informerar december 2020

17 december 2020

Efterbesiktning

Vid efterbesiktningen som utfördes i oktober bedömdes fortfarande en stor andel fel och bristfälligheter vara ej avhjälpta. Vår byggentreprenör HSB Bostad, valde att inte medverka på efterbesiktningen. Tyvärr har vi fått information om att HSB Bostad valt att bestrida protokollet. De anser att en stor andel av de kvarvarande felen inte ska falla under deras ansvar. Styrelsen för en dialog med HSB Bostad och besiktningsmannen för att komma vidare med detta. 

Styrelsen sammanställer en lista med de fel som kvarstår samt huruvida HSB Bostad bestrider felet eller ej. Vill du veta vilka fel som besiktningsmannen anser kvarstå för just din lägenhet, så kan du mejla besiktning@brfballstaan.se. Ange ditt för- och efternamn, port och lägenhetsnummer (1-111, ej det fyrsiffriga) i mejlets ämnesrad.

Styrelsen kan i nuläget tyvärr inte säga om eller när några av de kvarstående punkterna kommer att åtgärdas, men vår ståndpunkt är förstås att det som bedömts som entreprenörens ansvar, ska åtgärdas snarast.

Störningar från byggarbeten

Vi har fått information från JM, som bygger på andra sidan Bällstaviken:

Våra arbetstider är 06:30-15:30, vissa arbeten pågår till 19:00 och bullrande arbeten startar efter 07:00.

Vår bostadsproduktion beräknas pågå t o m 2024, då vi hoppas att JMs bostadskvarter ska vara helt klara.

Rensning av övergivna cyklar planeras

Styrelsen planerar att genomföra en rensning av övergivna cyklar i våra cykelrum. Vi återkommer med mer information om detta i början på nästa år.

Belysning på innergården

Det har inkommit klagomål på bländande strålkastare på innergården. Styrelsen har beslutat att, om möjligt, sätta skärmar på strålkastarna, för att minska störningen. 

Överfulla kartong-kärl i återvinningsrummen

Vi har återkommande problem med att våra kartong-kärl blir överfulla. Problemet skulle minska, om vi alla såg till att platta till de kartonger som vi slänger. Ni som har möjlighet får även gärna slänga mer skrymmande kartonger på återvinningscentralen. Det går även bra att slänga kartonger i kommunens container på Trädgårdsgatan (andra sidan vägen).

Bygglov för balkonginglasning

För plan 1-5 så har föreningen bygglov för totalt 98 balkonginglasningar, fram till januari 2022.

För plan 6 så finns det också ett bygglov, för totalt 17 balkonginglasningar. Detta gäller till december 2022.

När dessa bygglov gått ut, så kommer du själv att behöva söka bygglov för balkonginglasning. För de balkonger som har halv-/trekvarts-inglasning, så gäller detta bygglov endast komplettering av befintliga inglasningen.

För plan 7 (terasserna) så finns inget bygglov och det är inte troligt att bygglov kommer att godkännas.

Styrelsen vill alltid bli kontaktad, i samband med att du glasar in din balkong. Se till att balkonginglasningen är enhetligt utformad, det är ett krav i bygglovet.

Parkeringsplatser

Som meddelats i föregående nyhetsbrev, så ville styrelsen anlägga tre stycken p-platser utanför Hamngatan 13 (mot Hamngatan 15). Efter att först ha fått positiva signaler från kommunen om detta, så visade det sig att de ytor som vi vill bebygga är markerade som grönytor i kommunens detaljplan. Därför är det inte meningsfullt att gå vidare med bygglovet för denna yta.

Snöröjning

Vi har anlitat Solsken Trädgårdsservice AB, för att hjälpa oss med snöröjning under vintern.

Med önskan om en god julhelg och ett gott nytt år!

/ Styrelsen