Styrelsen informerar Januari 2022

26 januari 2022

Ytterligare intresse av laddplatser i garaget?

Arbetet med offerter för att installera ytterligare ca 10 laddplatser i garaget fortsätter. Styrelsen vill påminna om att det redan nu går att ställa sig i kö för laddplats (för ny plats, eller byte av plats), och vill även höra av dig som bara funderar på laddplats och inte redan meddelat det för att få en bra lägesbild av lämpligt antal platser. Installationen kommer troligen att ske bredvid de befintliga laddplatserna och kommer att medföra platsbyten för berörda garageplatser. Observera att den som är intresserad av att ta över en plats med laddbox måste ha en garageplats att byta in med den som för närvarande står på platsen med laddbox, ingen kommer bli av med plats i garaget och de som är intresserade av en plats med laddbox har inte förtur till garageplatser.

Rensning av cykelrum

Styrelsen har gått igenom och samlat ihop de cyklar som inte gjordes anspråk på. De kommer att förvaras till 1 juli 2022, sedan säljs eller kasseras de. Det finns fortfarande ett fåtal fastlåsta cyklar som ingen har gjort anspråk på, låsen på dessa kommer att kapas under februari. Cykelvagnar, trehjulingar etc. har flyttats till barnvagnsrummen.

Stängning av dörrar

Det är ett vanligt problem för oss i föreningen nu under vintern att grus och snö hamnar mellan dörren och tröskeln på alla våra ytterdörrar. När detta händer kan dörren hindras från att stängas. Vi ber er att vara uppmärksamma på detta och om en dörr inte går igen, att använda de sopborstar som finns utplacerade. Går inte dörrarna igen riskerar vi att obehöriga kan ta sig in och höjer risken för att saker stjäls från våra förråd.

Information om garantiärenden

Styrelsen driver fortfarande dialog med HSB om garantiärenden från tvåårsbesiktningen. I september gick entreprenören 08-Construct i konkurs och istället använder HSB i första hand Kaliber bygg. Punkter från tvåårsbesiktningen diskuteras frekvent på styrelsemöten, samtidigt behöver vi nu påbörja planering för en femårsbesiktining.

Kontroll av ventilation och ljud

Ett par lägenheter har rapporterat kraftig matos genom ventilationen och bristande ljudisolering. Styrelsen söker dem som har drabbats av detta (och inte redan har kontaktat styrelsen) för en dialog och eventuell kontroll i dessa lägenheter. Anteckna tillfällen då det sker och kontakta styrelsen@brfballstaan.se. Vi vill i samband med detta påminna om att regelbundet rengöra till- och frånluftsventilerna samt fettfiltret i spiskåpan.