Styrelsen informerar 2020-11-15

15 november 2020

Efterbesiktning

19-20 oktober så genomfördes efterbesiktning på den 2-års garantibesiktning som tidigare gjorts. På efterbesiktningen så kontrollerade besiktningsmannen att de punkter som tidigare noterats hade åtgärdats. 

Styrelsen har inte fått protokollet från efterbesiktningen ännu men det verkar tyvärr finnas många punkter kvar, som ej har åtgärdats på ett tillfredsställande sätt. Styrelsen återkommer med info, när vi har fått tillgång till protokollet.

Lyckad höststädning!

Söndag 15 november så samlades ett trettiotal grannar för att städa rent i bl.a. rabatter, återvinningsrum, cykelrum och garage. Vi hade tur med november-vädret och hann med det mesta som behövde göras samt lite pandemi-säkrad fika utomhus.

Höjd månadsavgift för 2021

Styrelsen klubbade i november igenom en höjning av månadsavgifterna på 3%, vilket är något högre än den ekonomiska planen. Styrelsen motiverar höjningen med att föreningen har relativt hög skuldsättning och därmed hög räntekänslighet och att vi behöver amortera kontinuerligt för att ha råd med de större förvaltningskostnader som kommer längre fram.

Obligatorisk Ventilationskontroll

25 mars så kommer det att genomföras en s.k. obligatorisk ventilationskontroll. Du kan komma att behöva släppa in besiktningsmannen i din lägenhet för kontroll och rengöring. Styrelsen återkommer med information om detta.

Parkeringsplatser planeras

Styrelsen har beslutat om att söka bygglov för tre parkeringsplatser, intill Hamngatan 13. Två av platserna ska anläggas i den grusgrop som blev kvar efter tidigare byggnadsställning. Den tredje platsen ska byggas på gräsmattan bredvid den befintliga P-plats som hör till grannföreningen. Dessa platser kommer förmodligen att erbjudas som boendeparkering.

I bygglovsansökan så ingår även två P-platser på vår innergård. Det finns dock skilda åsikter inom styrelsen gällande dessa platser så inget är bestämt. 

Trädgårdsskötsel

Styrelsen har anlitat TrefService för att hjälpa till med skötsel av våra rabatter.

Brandvarnare

Julen närmar sig och styrelsen vill påminna om att du regelbundet bör kontrollera din brandvarnare. Framförallt om du vill tända ljus i ditt hem.

Bortslipning av lägenhetsnummer på nycklar

Styrelsen har tidigare informerat om att du rekommenderas att slipa bort lägenhetsnumret på dina hem-nycklar. Har du inte möjlighet att själv göra det så kan du besöka Råsunda Lås på Råsundavägen 155, för att få hjälp med detta gratis.

Erbjudande om att köpa utbytta innerdörrar

De fina dörrar med färgskav som har bytts ut efter garantibesiktningen, erbjuds du härmed att köpa för 200 kronor styck. De kräver lite målningsjobb men kanske passar bra i en sommarstuga? Kontakta styrelsen@brfballlstaan.se, om du är intresserad. Pengarna går till föreningens kassa.

 

Med vänlig hälsning Styrelsen


Till nyhetslistan