Styrelsen informerar juni 2021

21 juni 2021

Garagestädning 1:a juli

Garaget som vi delar tillsammans våra grannföreningar, kommer att städas den 1:a juli, mellan kl 9 och 15. Som alla med p-plats i garaget vet, så är det mycket dammigt i garaget och det är därför viktigt att alla bilägare ställer sin bil någon annanstans under den tid som garaget städas. Om du verkligen inte har möjlighet att flytta på din bil, så kan du själv sopa rent på din plats i förväg men rengöringen blir mycket bättre om bilarna är borta.

Cykelrensning uppskjuten

Den rensning av våra cykelrum som var tänkt att ske tidigare i år, är uppskjuten till efter sommaren. Styrelsen återkommer med mer info, när det närmar sig.

Efterbesiktning (på 2-årsbesiktningen)

Några av de återstående punkterna ska enligt uppgift åtgärdas nu i slutet av juni, berörda lägenheter aviseras av 08 Construction. Utöver det har vi tyvärr inget nytt eller konkret att informera om för närvarande. Diskussioner med HSB Bostad om ej åtgärdade efterbesiktningspunkter fortgår.

Övernattning i föreningslokal tillåts

Styrelsen har beslutat att tillåta övernattning i vår föreningslokal. Mörkläggningsgardiner finns nu upphängda och lokalen har ett kök och badrum med dusch. 

Du som vill nyttja lokalen för övernattning bokar den som vanligt, mot en kostnad. Du behöver även själv ordna t.ex. tältsäng eller luftmadrass, för de som ska övernatta. Alla som nyttjar lokalen förväntas självklart följa våra trivselregler, t.ex. ska det vara tyst efter kl 22 på kvällen. Dina gäster förväntas även att städa ordentligt efter sig.

Påminnelse om bygglov för balkonginglasning

(vi har tidigare gått ut med denna info)

För plan 1-5 så har föreningen bygglov för totalt 98 balkonginglasningar, det gäller till mitten av januari 2022.

För plan 6 så finns det också ett bygglov, för totalt 17 balkonginglasningar. Detta gäller till augusti 2023.

När dessa bygglov gått ut, så kommer du själv att behöva söka bygglov för balkonginglasning. För de balkonger som har halv-/trekvarts-inglasning, så gäller detta bygglov endast komplettering av befintliga inglasningen.

För plan 7 (terrasserna) så finns inget bygglov och det är inte troligt att bygglov kommer att godkännas.

Styrelsen vill alltid bli kontaktad, i samband med att du glasar in din balkong. Se till att balkonginglasningen är enhetligt utformad, det är ett krav i bygglovet.

Amortering på våra gemensamma lån

Det låga ränteläget och förra årets resultat ger oss möjlighet till en extra amortering i augusti. Vår skuldsättning kommer efter detta att gå ner till under 14 000 kr/kvm, vilket kan jämföras med de ca
16 000 kr/kvm som vi hade 2017. Att amortera på våra gemensamma lån är viktigt för att minska räntekänsligheten samt skapa utrymme för större kostnader längre fram. Den del av avgiften som går till amorteringar räknas också som kapitalsskillkott till föreningen och blir därmed avdragsgill vid försäljning av en bostadsrätt.

Laddboxar för elbilar

Styrelsen kommer att ta in offerter för installation av ytterligare laddboxar i garaget. För att få en bra bild av behovet välkomnar vi alla som aktivt funderar på elbil närmsta två åren eller som vill ställa sig i kö till en elbilsplats att skicka ett mejl till garage@brfballstaan.se under juli.



Styrelsen önskar alla boende en glad midsommar och trevlig sommar!