Information från Styrelsen September 2023

04 september 2023 Om avgiftshöjning, terrassarbeten, trädgårdsgrupp, elstöd, och att relaxen är bokningsbar igen.

Avgiftshöjning fr.o.m 1a oktober

Med anledning av det höjda ränteläget och ökande kostnader har styrelsen beslutat att höja månadsavgiften med 10% från den 1 oktober.

Terrassarbeten och byggnadsställningar

Styrelsen och terrassgruppen har fortsatta möten med HSB Bostad gällande garantiåtgärder. Preliminär start för renoveringsarbeten av ytterligare terrasser är september/oktober. Detta innebär att byggnadsställningar kommer att resas. HSB ska återkomma med en mer detaljerad tidplan och vilken entreprenör det blir för dessa arbeten.

En fuktutredning av fasaden sker kring månadsskiftet aug/sep. Fuktutredningen genomförs av Raksystems AB.

Styrelsearbete och valberedning

Då två nuvarande styrelsemedlemmar flyttar ut under 2023 är styrelsen två personer korta för resten av verksamhetsåret 2023/2024. Vidare är även valberedningen tyvärr decimerat. Kontakta gärna valberedningen redan nu vid intresse av att gå med i styrelsen inför nästa år.

Trädgårdsgrupp

Alla som är medlemmar i BRF:en är välkomna att ansluta till föreningens trädgårdsgrupp. Eva Ohlsson i 11B är sammankallande! 

Elstöd

Skatteverket har beviljat oss elstöd för kommande elkostnader på 228 000 SEK. Denna summa kommer att behöva användas för att balansera ut övriga utökade utgifter och för att bättre kunna hålla nere avgifterna för el och fjärrvärme under det kommande vinterhalvåret.

Renovering av relaxutrymmet är klar

Nu går det att boka relax och bastu igen! Renoveringen gällde bristande tätskikt, och har bekostats av HSB Bostad.

Save the date - Städdag 8/10 kl. 10.30

Vi ses på innergården kl. 10.30!

 

Vänliga hälsningar
Styrelsen
2023-09-01