Cyklar och cykelförråd

I Brf Mården har vi anvisningar om hur vi hanterar cyklar - beroende på årstid. Vi har fina cykelförråd som säkrar våra cyklar från stöld och skadegörelse. Här presenterar vi vad som gäller för vår cykelhantering.
Cyklar uppställda i ett av Brf Mårdens cykelförråd

Utanför varje port/ingång finns cykelställ, det är där vi parkerar våra cyklar utomhus. Det är inte tillåtet att parkera på sidan om cykelställen eller i trapphusen, detta för att räddningsmanskap skall kunna komma fram obehindrat vid utryckning, en bestämmelse utfärdat av Räddningsverket.

I cykelställen kan cyklar ställas på ett ordnat sätt vår/sommar/höst. Under vintern får inte cyklar ställas i cykelställen eller utanför portarna, eftersom det försvårar vår snöröjning. Cyklar som står felparkerade kan komma att bortforslas utan föregående avisering.

Cyklar som tillhör de boende skall vara märkta med den boendes namn, lägenhetsnummer och årtal. Alla cyklar kontrolleras årligen och omärkta cyklar (enligt speciella anvisningar) kan bortforslas på den boendes risk och bekostnad men förvaras under minst tre månader. Orsaken är att få bort de cyklar som övergivits i samband med flytt, urväxta barncyklar, skrotcyklar och cyklar som hamnat hos Mården på annat sätt så cykelrummen inte blir överfulla.

Våra cykelförråd

I Brf Mården har vi möjlighet att parkera våra cyklar i specifika cykelförråd. Dessa cykelförråd finns i gatuplan vid ingångarna till Landåvägen 71 och 75 på gård 12 och vid Landåvägen 4 och 16 på gård 13. För att få behörighet till cykelförråden beställer du detta genom att fylla i blanketten "Ansökan om digital nyckel" (se sidan "Digital nyckel"; blanketten finns även i pappersformat i pärmarna i gårdshusen) och skicka till info@brf-marden.se. Efter att styrelsen godkänt din förfrågan så programmeras din digitala nyckel (samma som även öppnar våra portar) att öppna det cykelförråd som är närmast din lägenhet. Du får ett mail från styrelsen när detta är klart.

Återigen: tänk på att ställa in cyklar i cykelrummen under vintern, då ytan omkring cykelställen används vintertid för att lagra snö.