Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ekonomisk hållbarhet i bostadsrättsföreningen

Ekonomisk hållbarhet handlar om att hushålla med resurser och ta ett långsiktigt ansvar. Detta innebär att den ekonomiska tillväxten inte får ske på bekostnad av miljömässig och social hållbarhet.
mainimage

✔ Använd HSBs kod för brf

Den är ett hjälpmedel för styrelsen och ger en norm för god föreningsstyrning med hög ambitionsnivå. Ladda ned HSBs kod för brf.

✔ Jämför nyckeltal

Jämför era ekonomiska nyckeltal med liknande föreningar så blir det tydligt var ni kan spara pengar och hur ert sparande för framtida underhåll står sig mot dessa föreningar. Vi kan hjälpa er med er nyckeltalsanalys.

✔ Genomför en verksamhetsanalys

Genom en långsiktig prognos för hur ekonomin kommer utvecklas kan ni lägga en plan för avgifter och amorteringar och få en trygg och hållbar ekonomi. Läs mer om verksamhetsanalys.

✔ Skapa en hållbarhetsrapport

Komplettera årsredovisningen med en hållbarhetsrapport. Det kan vara en drivkraft för och ger transparens kring ert hållbarhetsarbete. 

Om ni behöver stöd med hållbarhetsarbetet inom ekonomi, hjälper vi er gärna med ekonomisk förvaltning och ser till att ni får en långsiktighet för er ekonomi.

Mer att läsa om ekonomisk hållbarhet

Kontakta oss om hållbarhet för brf

Vill din förening bli ännu bättre på hållbarhetsfrågor? Vi erbjuder utbildning, inspiration och konkreta tjänster i hela Stockholm, Järfälla, Haninge, Täby, Tyresö, Solna, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Sollentuna och Nacka. Fyll i vårt formulär, så hör vi av oss!  

Kontakta oss!