Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stambyte & relining

Står er bostadsrättsförening inför stambyte eller relining? Vi på HSB Göta hjälpa er med både stambyte och relining. Vi erbjuder stambyte och relining för brf:er i bland annat Jönköping, Borås och Halmstad.

Kontakta oss

 

När det är dags att åtgärda gamla stammar i er fastighet, så är det många beslut som ska fattas. Vilken metod är bäst - stambyte eller relining? Där kan kostnaden spela en stor roll. Och vad krävs för att ro hela projektet i land? Vi kan hjälpa till en inledande utredning av er förenings förutsättningar, och bistå genom beslutsprocessen och upphandlingen och sedan sköta byggledning  i genomförandet och kontrollen. Det är också fullt möjligt att ta hjälp av oss i enstaka delar i processen.

Stambyte brf

Ett stambyte innebär byte av stammar, renovering av badrum/kök, inklusive tätskikt, samt byte av tappvattenledningar. Om det finns brister inom flera funktioner så som vattenledningar, brunnar, avlopp och tätskikt är det vanligast att föreningen väljer ett stambyte. 

Relining brf

Relining innebär att de befintliga avloppsstammarna renoveras. Ett nytt rör tillverkas på plats i det befintliga. Detta görs med hjälp av en infodringstekning som omfattar både strumpa och beläggning. Vid en relining förblir badrummen orörda. Detta är ett bra alternativ som förlänger brukstiden när det enbart handlar om brister i avloppsrören. Övriga brister åtgärdas inte vid relining.

Vi har lång erfarenhet och tillgång till experter på olika viktiga områden, inte minst inom ekonomi, och stor kunskap omkring de bestämmelser som reglerar projekt som stambyte och relining. Inget projekt är för stort eller för litet för oss och vi hjälper bostadsrättsföreningar både inom och utanför HSB.

Kontakta oss om stambyte & relining

Vi erbjuder stambyte och relining för brf i Jönköping, Borås, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Värnamo och Nässjö.

Vill du veta mer om stambyte och relining eller om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning? Fyll i vårt formulär så hör vi av oss!