Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Brandsäkerhet

Tänk på att loftgångar och trapphus är utrymningsvägar som inte får blockeras!
Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Det är av brandsäkerhetsskäl förbjudet att placera föremål, t.ex. cyklar och barnvagnar i trapphusen eller på loftgångarna.

Loftgångarna är alltså i detta sammanhang att betrakta som ett kommunikationsutrymme. Du får alltså inte placera personliga tillhörigheter på loftgången utanför din lägenhet.

Alla föremål som placerats i trapphus eller på loftgångar kommer att bortforslas med stöd av Lagen om skydd mot olyckor.

Saknar du något som du ställt i trapphuset eller på loftgången?
Det kan bero på att föreningen har omhändertagit föremål med tanke på brandfaran som materialet utgör. Föremål som tagits omhand kan endast lösas ut personligen mot beskrivning. För att hämta ut material, kontakta HSB:s felanmälan på telefon: 010-442 24 24, för förmedling till fastighetsskötare som bokar tid med er för utlämning.

Tänk dock på att föremålen måste hämtas ut inom 6 månader.
Föremål som finns inte uthämtats efter 6 månader kastas eller lämnas till lämplig hjälporganisation.

Din säkerhet
Tänk också på din egen säkerhet. Skaffa flera brandvarnare och testa dem regelbundet så att batteriet fungerar. Nedan finner du fler filmer om hur du skall agera vid brand samt hur du skyddar dig om det börjar brinna.

Lägenhetsbrand

Såhär agerar du om det börjar i en lägenhet i din trappuppgång.

Släck bränder hemma

Så släcker du bränder hemma

Brandvarnare

Lär dig om brandvarnare