Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så fungerar det vid säljstart

Vid säljstart av nyproducerade bostäder får bosparare och medlemmar i HSB välja bostad först. Därefter erbjuds övriga intressenter att köpa någon av de återstående bostäderna. Nedan förklarar vi i fem enkla steg hur säljstarten och förturshanteringen går till på HSB Göteborg och vad du kan göra för att få chans till förtur.

1. Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för det projekt du är intresserad av så missar du ingen viktig information från oss. När säljstarten närmar sig skickar vi ut nyhetsbrev med information om viktiga datum och visar bilder

2. Dagen för säljstart

Har du gjort en intresseanmälan får du mejl från oss på säljstartsdagen. Du kan då ta del av samlat information om bostäderna, bilder, planritningar, priser, bostadsväljare och inredningsbroschyr. Du får även fylla i det digitala formuläret "Val av bostad"

3. Skicka in "Val av bostad"

Är du HSB-medlem eller bosparare har du chans till förtur vid köp av lägenhet. För att nyttja din förtur behöver du skicka in det digitala formuläret "Val av bostad" senast ett visst datumI formuläret fyller du i dina uppgifter och väljer dina tre favoritlägenheter. När du skickat in får du en bekräftelse och vi kommer därefter att kontakta dig när vi kommer till din plats i turordningen. 

Är du inte medlem eller bosparare erbjuds du ingen förtur, men du kan fortfarande skicka in "Val av bostad" och få uppdaterad info under de veckor som vi hanterar förtursförsäljningen. Du kan då vara fullt redo när vi släpper de resterande lägenheterna och det är först till kvarn som gäller. Sista dagen för "Val av bostad" meddelas i samband med säjstart. 

4. Förturshantering

När tiden för "Val av bostad" är över, skapas en förturslistaSedan kontaktas bosparare i turordning efter antal på bosparpoäng, och därefter medlemmar baserat på hur många år de varit medlemmar i HSB. Hur snabbt du skickar in "Val av bostad" påverkar inte din förtur.

Säljaren kontaktar alla på listan i turordning och skickar löpande uppdateringar om vad som sker och vilka bostäder som säljs. Du blir alltid uppringd även om de val du skickat in inte längre finns tillgängliga. Du har även möjlighet att ändra dina val om du hittar andra bostäder som är mer intressanta.  

5. Försäljning

När vi kommit till din plats i kön får du ett samtal av vår säljare. Om du tackar ja och vill köpa en bostad tecknas ett förhandsavtal. Innan du kan skriva under förhandsavtalet krävs att du har ett lånelöfte. Efter att avtalet är undertecknat kommer du att få en förskottsfaktura på 100 000 kr, oavsett pris på lägenheten. 

När samtliga bosparare och medlemmar i HSB har gjort sina val släpps de återstående bostäderna och vem som helst kan köpa en bostad. Principen först till kvarn gäller. Vi meddelar samtliga som har gjort en intresseanmälan när vi är i slutskedet på förturslistan.

Spara till ditt nya hem med HSB Bospar

Som bosparare i HSB får möjlighet till förtur till nybyggda bostadrätter vid säljstart. Ju fler bosparpoäng du har desto längre fram i kön hamnar du. 

Läs mer om HSBs bosparande och börja bospara här

Nyproduktion i Göteborg

HSB Göteborg bygger nya bostäder i och runt Göteborg, här kan du söka efter våra våra kommande projekt, läsa mer och göra en intresseanmälan. 

Sök nyproduktionsprojekt här

Att köpa av HSB

Det finns många fördelar med att köpa och flytta in i en nyproducerad bostad från HSB. Till exempel erbjuder vi alltid fast pris och trygga bostadsköp. 

Här kan du läsa mer om vad du kan förvänta dig när du köper en bostad av HSB