Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Dela - Lägenheter för unga bosparare i Göteborg

Idag har unga vuxna problem att komma in på bostadsmarknaden. Därför har HSB tagit fram en ny modell för att finansiera och äga sin bostad. Vi ser det här som en möjlig lösning för att fler unga ska kunna köpa sin första bostad.

Genom modellen HSB Dela går HSB in som delägare i ungas bostadsköp med 50 procent. Här kan du se de nyproduktionsprojekt där HSB Göteborg fördelar lägenheter genom HSB Dela.

HSB brf Spanjoletten

I Majorna erbjuder vi 8 lägenheter med HSB Dela. Här bor du i ett modernt och attraktivt bostadsområde mellan Röda Sten och Mariaplan. 

Se lediga bostäder och priser här

Lägenhetsstorlek: 1-2 RoK
Säljstart: Försäljning pågår

Läs mer om brf Spanjoletten här

Så fungerar HSB Dela

  • HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent.
  • Köparen tecknar ett tioårigt samägandeavtal med HSB utöver den vanliga köpprocessen.
  • När som helst efter tillträdet kan den unge vuxne välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel.
  • Tidigast fem år efter tillträdet kan den köparen ansöka om att köpa ut HSBs del.
  • Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.

 

Vill du veta mer? Läs om HSB Dela på hsb.se/dela.