Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Säljskola

Här har vi samlat information om hur du säljer din bostad och här hittar du också blanketten "Anmälan om överlåtelse". Kom ihåg att ditt medlemskap kan du behålla, även vid en försäljning.

Ett medlemskap med många fördelar

Ett medlemskap i HSB är inte kopplat till en lägenhet utan till dig personligen. Däremot är medlemskapet förknippat med många fördelar.

Som medlem kan du bospara, hamna i en gräddfil och öka dina chanser till nybyggda bostadsrätter i hela landet. Medlemskapet kan överlåtas till någon annan i familjen som behöver kötid eller flyttas till annan förening i Sverige.

HSB Göteborg har även hyresrätter!
Som bosparande medlem kan du söka det som blir ledigt. Vi satsar på att våra unga medlemmar ska kunna ta sig in på bostadsmarknaden, därför har medlemmar under 29 år förtur till våra små lägenheter.

Fördelar som medlem
Som HSB-medlem har du tillgång till olika rabatter, medlemstidningen hemma i HSB och möjlighet att gå med i en bilpool till bra pris.

Vill du veta mer, kontakta
Medlemscenter
Telefon: 010-442 20 00

Ladda ner

HSB Göteborgs samarbetspartner: Länsförsäkringar Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare som erbjuder både hängsle och livrem är sällsynta, men de finns. HSB Göteborg har ett avtal med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för dig som är medlem och ska sälja din HSB-bostadsrätt.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Samarbetet innebär att du som bor i HSB får många fördelar när du väljer att ta hjälp av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling när du ska sälja din bostad. Fast prislista gör din bostadsaffär trygg. Dessutom får du fri rådgivning vid försäljning, förmånlig boränta och goda råd av stylist när du ska sälja, för att nämna några exempel som vårt nya mäklarsamarbete ger dig.

När du säljer din bostad via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får du:
• Förmånliga mäklararvoden med fast prislista
• Gratis värdering av din bostad
• Fri rådgivning inför försäljningen
• Råd av stylist inför försäljningen
• Tilläggstjänster
• Gratis bankkort (Kreditkort) och internetbank
• Snabbt lånelöfte
• Handpenningslån
• Förmånlig bolåneränta
• Fri bankrådgivning
• Gratis uppläggningsavgift på bolån

Vill du veta mer, kontakta
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Telefon: 031- 63 80 00
Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings hemsida

Ladda ner 

FAQ mäklarsamarbetet

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna vi får kring vårt mäklarsamarbete. Hittar du inte svaret här på din fråga är det bara att ringa till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på telefon: 031-708 66 00.

Varför har HSB Göteborg valt just Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som samarbetspartner?
Vi valde dem för att vi pratar samma språk helt enkelt. De är kundägda och har god lokalkännedom, vilket är mycket viktigt. Som medlem ska du känna dig trygg när du gör kanske ditt livs största affär.

Får vem som helst ta del av de förmåner som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling erbjuder?
Erbjudandet är till för alla medlemmar som äger en HSB bostadsrätt och som tillhör HSB Göteborg. Kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lysekil, Orust, Partille, Stenungsund, Tjörn, Vårgårda och Öckerö.

Mäklartjänst till fasta priser, vad betyder det?
Tänk dig en trappa, om du till exempel säljer din lägenhet för en miljon kronor så kostar det dig 39 900 kronor i mäklararvode. Säljer du den för 2 miljoner kronor så kostar det 44 900 kronor, och så vidare. Fasta priser gör affären tydlig. Det förekommer alldeles för mycket otydliga arvodesersättningar och det känns mycket bra att vi nu kan erbjuda dig som vill sälja din HSB-bostad en trygg affär till ett relevant pris.

Det står att det ingår stylisthjälp, fixar de möbler och sånt?
Stylisthjälp innebär att du får goda råd samt en checklista på vad du själv kan göra för att skapa en fördelaktig visning av din bostad.

Vem ska jag vända mig till när jag har frågor kring min lägenhetsaffär?
Du ska alltid kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Ring 031- 708 66 00 så kopplar de dig vidare till just ditt lokalkontor.

Vad innebär fri skadeförebyggande rådgivning?
Det innebär att du som säljer/köper din bostadsrätt via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan få råd och tips direkt från Länsförsäkringars Skadeförebyggande – avdelning kring vad du bör tänka på för att undvika att en skada inträffar.

Bostadskollen, vad är det?
Bostadskollen är en enkel egenbesiktning av din bostadsrätt enligt ett formulär där du som medlem svarar och tänker till på ett antal frågor rörande brand, vatten och inbrott. Detta för att minska risken att du drabbas av skada. Det ser vi som en viktig del i det trygga boendet. Om du lämnar in formuläret på ett av Länsförsäkringars kontor så får du en brandfilt som tack för hjälpen.

Många erbjudanden är bankerbjudanden, varför?
Länsförsäkringar fastighetsförmedlings arbetar tätt ihop med Länsförsäkringar Bank. De kan därför lämna bra erbjudanden från banken som hör ihop med din affär.

Jag hittar inte Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kontor i min kommun/ort, kan jag sälja min bostad via dem ändå och ta del av erbjudandet?
Ja, absolut. Ring 031-708 66 00, så blir du hänvisad till rätt mäklare. Erbjudandet gäller i hela HSB Göteborgs verksamhetsområde.

Minifolder: Bra att tänka på när du ska byta bostad

Klicka på länken nedan för att få nyttiga och kortfattade tips när du ska byta bostad.

Ladda ner