EXTRA Informationsblad november 2020

21 november 2020

RÅTTBEKÄMPNING OCH NEDSKURNA BUSKAR

Styrelsen har tagit beslutet att omgående börja bekämpa det eskalerande råttproblemet i och kring vår förening, av oro för att skadedjuren ska ta sig in i fastigheterna och bli ett ännu större problem. Detta innebär två snabba åtgärder:

  1. Eftersom råttorna gömmer sig i buskarna bakom sopstationerna för att komma åt matrester, kommer buskarna att skäras ned till marknivå. Enligt Fastighetsägarna kommer det ta ca två år för syrenerna att växa upp igen.
  2. Anticimex kommer att placera ut flera giftfria råttfällor för att under en första testperiod få en överblick över vårt behov. De giftfria fällorna är förstås dyrare än giftbaserade fällor, som vi vill undvika av hänsyn till husdjuren och vilt i området.

MARK OCH TRÄDGÅRD

Den närmaste tiden kommer Fastighetsägarna att kraftigt föryngringsbeskära vegetationen på gårdarna. Det kommer att se lite tråkigt ut till en början, men resultatet blir tätare och jämnare buskare, istället för de nuvarande glesa och spretiga buskarna. Två mindre träd vid gaveln till hus 165 kommer att tas bort av trygghetsskäl, eftersom de står för nära fasaden. En del träd vars grenar börjar sträcka sig mot fasaden kommer också att beskäras. Sly längs föreningens mark som gränsar mot kommunens parkmark kommer att röjas bort, däribland en grupp döda buskar vid hus 161-163. Trädgårdsskötarna kommer även att klippa ned de häckar mot Hägerstensvägen som vuxit sig för högt, för att öka insyn och därmed tryggheten, eftersom de tills nu har inbjudit objudna besökare att vistas där.

GAVELVINDARNA LÅSES

Fram till helgen är sista tiden att hämta dina prylar på gavelvindarna, där efter låses utrymmena och man måste vända sig till styrelsen för att återfå sina saker. Efter tre månader kommer sakerna anses som förverkade och slängas.

STÄMMAN UPPSKJUTEN IGEN

Med anledning av pandemins närmast exploderande smittvåg under hösten måste vi tyvärr flytta den extra stämman, som skulle hållits i december, till februari 2021. Det blir inte hållbart att ha en stämma under rådande omständigheter, och även det nya datumet kan komma att flyttas om pandemin inte har mildrats.

OVK – OBLIGATORISK INSPEKTION AV VENTILATION FEB-JAN 2021

I januari och februari är det dags för den obligatoriska och lagstadgade OVKn, alltså ventilationskontrollen, som ska göras vart sjätte år i i hus med självdragsventilation. Förbered dig som medlem för detta redan nu, eftersom föreningen enligt lag och stadgar måste få tillgång till din bostad i samband med detta. Vet du redan nu med dig att du kommer att vara bortrest ber vi dig att börja planera för nyckelöverlämning.

Bästa hälsingar
Styrelsen Brf Korsiddaren