Informationsblad oktober 2022

20 oktober 2022

Hej kära medlemmar!

Hösten är nu här och en färgrik omgivning förgyller våra gårdar. Här kommer ett månadsbrev fullt av matnyttig information om vad som händer i förening. Som vanligt är det viktigt att läsa brevet och hålla sig uppdaterad om föreningen, som vi ju ansvarar för tillsammans. Vänligen läs noggrant!

Bästa hälsningar styrelsen

HÖSTSTÄDDAG 23 OKTOBER kl.10-13

Plats: Återvinningsrummet på baksida av hus 3 Hägerstensvägen 159.
Vi kommer plocka in trädgårdsmöbler och krukorna som står utanför vardera port. Kratta löv och plocka skräp från våra gårdar. Finns det tid över så är det önskvärt att sopa ur våra cykel- och barnvagnsrum.  Avslutar med att grilla korv. Välkomna!

FASAD OCH BALKONGER

Föreningen har för ca 2,5 år sedan renoverat våra fasader och målat balkongtaken m.m.
Styrelsen vill påminna om att det är förbjudet att göra åverkan på fasad eller balkong.
D.v.s. att du som medlem får inte borra och sätta upp saker på vår fasad eller i grannens balkongtak. 

STÄNG DÖRRAR FÖR ALLAS TRYGGHET

Vi vill be alla medlemmar att se till att alla dörrar in till fastigheten stängs ordentligt för att öka allas trygghet. Vi har märkt att källardörrar ibland inte går igen ordentligt när man exempelvis går ut eller in med sin cykel. Om det är upprepade problem får ni gärna felanmäla till Fastighetsägarna. Vi har också märkt att flera ställer upp dörr från trapphus ner till källaren. Det är mycket viktigt både ur brandsynpunkt och inbrottsrisk att ni inte ställer upp våra dörrar.  Det har även noterats att många börjat ställa upp entrédörrarna. Dom kan ställas upp vid exempelvis flytt när man lastar av möbler och springer ut och in med saker och under uppsikt, men annars ska dom vara stängda och låsta. 

OBLIGATORISK BESIKTNING VID UTFLYTT

Detta för att säkerställa att inga ändringar, felaktiga renoveringar eller andra fel har uppstått, som kan orsaka skada på våra fastigheter. Utflyttningsprotokoll finns att ta del av på föreningens hemsida.

FÖRRÅD SOM TILLHÖR LÄGENHETEN

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd som finns på vinden och ett matförråd som finns i källarplan. Alla förråden är märkta med ditt HSB lägenhets nr. Tyvärr förekommer det att andra medlemmar tar någon annans medlems förråd bara för att det står tomt. Detta skapar problem och är ej tillåtet. Finner du inte dina förråd så kontakta styrelsen så hjälper vi dig.

BRANDSKYDD

Nu när mörkret och kylan kommer smygande så vill styrelsen uppmana alla medlemmar att testa era brandvarnare. Om inte brandvarnaren fungerar så kan det bero på att batteriet måste bytas eller så får du köpa en ny brandvarnare och montera i ditt hem.

Ett tips är också att ha brandfilt och brandsläckare hemma.

Det är viktigt att du inte lämna levande ljus utan uppsikt. Föreningen tillåter inte levande ljus på balkonger eller marschaller utanför entréer eller allmänna ytor. Det finns många fina batteridrivna ljus som kan användas i stället. 

LÅSKOLV TILL BOKNING AV TVÄTTSTUGAN

Vänligen kolla att din låskolv som används till anslagstavla för bokning av tvättstugan är märkt med ditt HSB lägenhetsnummer. Det har genom tiderna delats ut dubbletter dvs olika lägenhetsinnehavare kan ha samma nr på sin låskolv. 

Har din låskolv fel märkning så kontakta styrelsen. Efter en månad kommer styrelsen plocka bort dubbletter och du som medlem får då kontakta styrelsen för att hämta ut låskolven. 

VATTENSKADOR KOSTAR MYCKET

Tvättmaskin

Tvättmaskin ska placeras i utrymme med vattentätt golv och golvbrunn.

Droppskydd under diskmaskin och kyl/frys 

I eller under diskbänkskåp samt under diskmaskin, kyl, frys och andra vattenanslutna apparater, ska det finnas ett tätt ytskikt anordnat så att utläckande vatten enkelt kan upptäckas. Har du inte redan ett droppskydd under diskmaskin eller kyl & frys så rekommenderar vi att du skaffar ett sådant. 

Mer information om säkra vattenanslutningar finns på www.sakervatten.se 

FÖNSTERRENOVERING

Renoveringen fortsätter enligt plan. Besiktning har gjorts av fyra hus och i sin helhet ser det mycket bra ut.

Styrelsen vill förtydliga att besiktning görs på föreningens underhållsansvar och inte på dina ”tillval” som du som enskild medlem beställt av Tumba Glas. Har du funderingar angående utfört arbete som du beställt av Tumba Glas så får du kontakta tomas@tumbaglas.se  direkt. 

Trasiga galler som sitter för fönsterna i socklarna på våra hus kommer bytas ut och målas. 

ÅTERVINNINGSRUM HUS 3

Vänligen platta ihop era kartonger. Vi betalar för volymen. Även hjälp till att sopa rent och håll det städat, det blir så mycket trevligare då.