Informationsblad juli 2021

22 juli 2021

Hej kära medlemmar!

Hoppas ni har en underbar sommar i det fina vädret. Här kommer ett nytt infobrev, och det är som vanligt viktigt att läsa noggrant, eftersom här finns info om obligatoriska åtgärder som åligger oss alla i föreningen.

Styrelsen önskar er alla en fortsatt härlig sommar 🌞

 

OVK LATHUND

Inom kort kommer föreningen via Franska Bukten att ta fram en lathund där man tydlig kan se vilka åtgärder som behöver utföras i de lägenheter som fått anmärkning. Lathunden kommer att publiceras på föreningens hemsida, samt skickas ut till alla som prenumererar digitalt på vårt nyhetsbrev, så passa på att registrera dig här: infoblad@brfkorsriddaren.se

GÄSTLÄGENHETEN

Gästlägenheten är nu öppen för användning av medlemmar.

HOBBYRUMMET - TIDSBOKNING

Vi har haft återkommande problem med stök och misskötsel i hobbyrummet. För att komma till bukt med problemen inför vi nu följande åtgärder:

1. Bokningsformulär där man skriver upp sig och sitt HSB-lägenhetsnummer när man vill nyttja hobbyrummet.

2. Maxtiden för ett projekt är 7 dagar, sen måste föremålet/föremålen flytta till privat bostad eller förvaring. Följs inte detta förverkas föremålen av föreningen.

3. Alla privata föremål måste märkas med namn och lägenhetsnummer under projektets gång.

Om vi inte får ordning på stöket i hobbyrummet måste vi stänga det och införa ett system där man kvitterar ut nyckel och blir personligen ansvarig för städning och skadegörelse.

HUSKURAGE MOT VÅLD I HEMMET

Styrelsen har på förslag av medlem beslutat att vår förening ska ansluta sig till ett projekt som heter Huskurage, en våldspreventiv metod för att förebygga, förhindra och stoppa våld mot närstående. Metoden innebär att kunskap om våld och civilkurage ökar för att få fler att agera vid oro för att någon far illa i sitt hem. Att knacka på, att hämta hjälp av fler grannar, att ringa polis och att kontakta socialtjänst är vad du som granne kan göra för att bidra till ökad trygghet och minskad utsatthet i huset eller i grannskapet där du bor. Mer information om detta kommer efter sommaren. Man kan också läsa mer på www.huskurage.se

FÖNSTERRENOVERING 2022

Föreningen har NU skrivit avtal med Projektledarna AB som å styrelsens vägnar kommer att projektleda hela fönsterrenoveringen, som planeras 2022. Kontrakt med leverantör kommer göras innan årsskiftet efter en upphandlingsprocess ledd av Projektledarna AB. Mer info kommer i höst.

MATAVFALLSSORTERING INLEDS IGEN

Nu återstartar vi vår matavfallssortering, som pausades på grund av råttproblemet. Styrelsen har valt att utöka kapaciteten genom att placera två kärl per gård. Vi har också valt att ta bort dörrarna för att det ska bli lättare att se om kärlet är fullt och att inget matavfall kastas på sidan om kärlen. Är det fullt på en gård så måste du gå och kasta på en annan gård. OBS: Det är mycket viktigt att inget matavfall hamnar vid sidan av kärlen, för då återkommer råttproblemet direkt och kärlen måste plockas bort. 

TRÄD VÄLTE VID SKYFALL

Vid de två senaste kraftiga regnvädren välte flera träd på våra gårdar efter att vattnet underminerade rotsystemet. Träden som välte stod på gård 1 och 5. En arborist (trädspecialist) har nu inventerat våra gårdar för att se om det finns risk att fler träd faller, som i sin tur riskerar att skada både människor och egendom. Tyvärr måste vi därför ta bort häggen på gård 1, eftersom den löper stor risk att rasa. Dessutom är ett träd på kommunens mark vid hus 1 i riskzonen, och föreningen har därför kontaktat

Stockholm stad i ärendet. Styrelsen planerar att ersätta trädet på gård 1 med exempelvis ett fruktträd, samt plantera några bärbuskar på gården. Medlemmar är välkomna att mejla förslag till styrelsen om detta.

VATTNING AV BLOMMOR

Det är varmt nu och blommorna vid våra entréer behöver vatten. Hjälp gärna till med detta. Det finns vattenkannor i våra tvättstugor.

VATTENSKADOR - DROPPSKYDD

Föreningen har drabbats av en serie vattenskador på senaste tiden och vill påminna om att använda droppskydd under diskmaskin samt kyl och frys. Det finns även vattenvarnare att köpa och lägga under diskhon.

OBLIGATORISK MÄRKNING AV FÖRRÅD

Det har kommit till styrelsens kännedom att medlemmar saknar matförråd i källaren som tillhör deras lägenheter, eftersom någon annan nyttjar dem. Detta ska nu åtgärdas. Vänligen märk upp ditt förråd med namn och HSB-lägenhetsnummer (finns på avgiftsavin) senast den 30 september. Därefter kommer vi att inventera förråden så att alla medlemmar endast har tillgång till max 1 förråd.

FÖNSTERPUTS INOM KORT

Fönsterputs kommer att utföras i våra entréer och tvättstugor inom kort.

PROTKOLL FRÅN STÄMMAN

Protokoll från föreningsstämman finns nu på föreningens hemsida.

FELANMÄLAN

Felanmälan göres till Fastighetsägarna som är förvaltare av våra fastigheter. Se anslag på tavlan i entrén.

AFFISCHERING

Du får inte sätta upp lappar/affischer på våra fina entrédörrar eller på annat ställe på föreningens mark. Tejprester är svårt att ta bort och blir till extra kostnad för föreningen.

Man måste ha tillstånd från polismyndigheten för att sätta upp affischer, annonser eller liknande anslag på husväggar, staket, stolpar med mera som vetter mot offentlig plats. Du behöver däremot inte tillstånd för att sätta upp något på anslagstavlor, eller andra platser som är avsedda för anslag.