Informationsblad Oktober 2019

09 oktober 2019

Hej alla medlemmar!

Hoppas de flesta trivs med de fina nya fasaderna och att ni har börjat hitta tillbaka till gamla rutiner. Sommaren har precis gått över i höst och många av våra gårdar har börjat återhämta sig. Nu är det inte långt kvar! Och just med anledning av renoveringen är det extra viktigt att ni läser detta brev.

Styrelsen önskar er alla en färgrik och härlig höst! 🍁

 

Renoveringen

Nu börjar renoveringen gå mot sitt slut. Den stora slutbesiktningen äger rum 17 oktober. Då ska allt vara klart förutom våra nya entréportar som kommer att monteras i december. Entrédörrarna blev lite försenade på grund av att styrelsen och referensgruppen har varit mycket noggrann med att entrédörrarna ska vara så lika originaldörrarna som möjligt.

Om någon undrar varför Hus 4 (Hägerstensvägen 161) är det enda huset med vitmålat undertak vid entréerna, så beror det på att antikvarien ansåg att det skulle bevaras så som det ursprungligen var målat. Styrelsen biföll antikvariens rekommendation.


De små luckorna till grovrummet kommer att tas bort och ersättas med fönster för att ge ljusinsläpp och ökad trygghetskänsla i lokalen. Fönstren tillverkras på beställning i trä för att likna fastighetens befintliga fönster.

Skador efter Renoveringen

Om ni har skador som ni tror beror på renoveringen är det viktigt att anmäla detta till föreningen, så att entreprenören känner till det och kan åtgärda det.


Gröna fingrar

Nu ska vi få ett ”trädgårdsrum” i det gamla värmetankrummet, längst in bakom luckan i grovrummet. Styrelsen har beslutat att göra en dörröppning där och förvandla lokalen till ett förvaringsrum för trädgårdsutrustning med diverse verktyg, skottkärror, krattor, planteringsspadar, krukor med mera. En kortläsare kommer att monteras till dörren så att vi alla kan ta oss in för att låna verktyg. Vår förhoppning är att många medlemmar ska vilja vara med i vår nya trädgårdsgrupp.  Anmäl intresse till Jill i styrelsen genom att mejla styrelsen@brfkorsriddaren.se.

Inget får monteras I fasad - ex markiser, infravärme, eluttag 

Vi påminner om att de gamla markiserna, infravärme m.m. inte får monteras tillbaka på fasaden. Inte heller eluttag som utan tillstånd från styrelsen har dragits ut på balkongerna får monteras i putsen. För att fasaden ska ha lång hållbarhet och garantin för renoveringen ska gälla får vi inte borra i fasaden och därmed penetrera färgen och putsen, vilket släpper igenom fukt med mera. Medlem som utan tillstånd gör hål i fasaden kan bli ersättningsskyldig.

Marksynen

Protokoll från HSBs marksyn är publiceras på hemsidan, för er som vill veta status på våra gårdar. Mer finns under "Utemiljö".

Återvinningen – så funkar det

Det är viktigt att platta ihop kartonger och annat skrymmande eftersom vi betalar för volymen. Föreningens kostnad är ca 10 000 kr/månad. Det är heller inte tillåtet att lämna kartonger och skräp utanför soprummet, vilket leder till att andra medlemmar måste städa upp skräpet.

De gamla markiserna

Vill du ha tillbaka din gamla markis? Kontakta styrelsen så meddelar vi dig vart du kan hämta din markis. Meddela oss i vilket hus du bor i också. styrelsen@brfkorsriddaren.se

Nytt städavtal

Från den 1:a januari 2020 kommer vi att ha en ny städfirma som vårdar de gemensamma utrymmena i våra fastigheter. Målsättningen är att öka kvaliteten på servicen. Vilken firma det blir kommer styrelsen meddela i nästa infobrev.


Renovering badrum – viktigt


Vid renovering av badrum är det mycket viktigt att medlemmen inte kaklar in plåtkonstruktionen, eller renoverar på ett sånt sätt att det inte är lätt att komma åt cisternen. Föreningen har ansvar för cisternen och om hantverkare behöver riva ytskikt för att komma åt cisternen blir medlemmen ansvarig för att återställa ytskiktet. Enligt gällande försäkringsregler kan det innebära att ytskiktet i hela badrummet måste göras om till stora kostnader. Se mer info på hemsidan under "Renovering och ombyggnation".

Introduktionsmöte nya medlemmar


Från och med i höst ska vi ha två introduktionsmöten per år för nya medlemmar i möteslokalen, ett på våren och ett på hösten. Avisering kommer ske cirka två veckor innan på anslagstavlan i respektive trapp. Möte för hösten kommer att hållas 7/11 kl 19.00 i föreningslokalen. Välkomna!



Besiktning vid utflyttning


Eftersom fastigheterna är vår gemensamma tillgång har styrelsen beslutat om att från och med nu och framåt utföra så kallad utflyttningsbesiktning när bostad byter medlem. Detta är vanligt i såväl bostadsrättsföreningar som hyresrätter med syftet att få en god överblick över hur fastigheten mår, samt om otillåtna ombyggnationer har genomförts i bostäderna. Det är tråkigt att behöva skriva detta, men självsvåldiga ombyggnationer som bryter mot en förenings regler blir allt vanligare i Stockholm och kan leda till stora problem för andra medlemmar som bor i samma fastighet.

OBS: Vi äger inte våra bostäder, vi äger en andel i föreningen och besittningsrätt av våra lägenheter, detta är viktigt att veta.

Grannsamverkan


Möte med kontaktpersoner kommer hållas början av januari 2020. Kallelse kommer ske via mejl och portanslag cirka två veckor innan.
Det går att anmäla sig till styrelsen@brfkorsriddaren.se närsom. Information om grannsamverkan finns på vår hemsida under "Grannsamverkan" eller www.samverkanmotbrott.se.