Informationsblad april 2021

29 april 2021

Hej kära medlemmar!

Våren är här och förhoppningsvis ser vi snart en vändning i pandemin, som ju även påverkar vår förening på olika sätt. Här kommer ett månadsbrev fullt av matnyttig information om vad som händer i förening. Som vanligt är det viktigt att läsa brevet och hålla sig uppdaterad om föreningen, som vi ju ansvarar för tillsammans. Vänligen läs noggrant!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Korsriddaren

 

VÅRSTÄDNING 9 MAJ

Nu är det dags för den årliga vårrustningen av gårdarna, med städning, trädgårdsfix och utplacering av våra trädgårdsmöbler för härliga grillkvällar. Tiden är satt till 9/5 kl. 13-15 och det är förstås önskvärt att så många som möjligt vill hjälpa till med att göra det fint, gårdarna är ju vårt gemensamma intresse.

CYKEL- OCH VINDSRENSNING

I juni är det dags för avfärd till sopsorteringen för alla cyklar som plockades undan i cykelrensningen, och för alla prylar som ingen gjort anspråk på vid vindsrensningen. Vet du med dig att du har något som står utanför ditt vindskontor bör du plocka bort det nu, för annars förverkas det. Vet du likaledes med dig att du glömde märka upp din cykel vid rensningen bör du genast kontakta styrelsen för att få tillbaka den.

STÄNG DÖRRAR FÖR ALLAS TRYGGHET

Vi vill be alla medlemmar att se till att alla dörrar in till fastigheten stängs ordentligt för att öka allas trygghet. Vi har märkt att främst källardörrar ibland inte går igen ordentligt när man exempelvis går ut eller in med sin cykel. Om det är upprepade problem får ni gärna felanmäla till Fastighetsägarna. Vi har också märkt att flera ställer upp dörr från trapphus ner till källaren. Det är mycket viktigt både ur brandsynpunkt och inbrottsrisk att ni inte ställer upp våra dörrar.

UTHYRNING AV FÖRENINGSLOKALEN

Föreningslokalen är som tidigare informerat stängd för användning av medlemmar under pandemin tills restriktionerna lättar. Däremot har föreningsstyrelsen godkänt att Bara Yoga AB hyr lokalen eftersom kommersiell verksamhet går under andra regler och har möjlighet att fortsätta verka enligt uppsatta pandemirestriktioner.

ÅRSSTÄMMA OCH MOTIONER FRÅN FÖREGÅENDE ÅRSSTÄMMA

Efter konsultation med HSB så har styrelsen beslutat att motioner från föregående årsstämma kommer tas upp nu på ordinarie stämma som är i nuläget planerad att hållas 10 juni.

Det kommer vara en kombinerad stämma d.v.s. du som medlem kommer kunna rösta via poströstning eller kunna medverka fysiskt på stämman. Styrelsen har valt detta sätt för att det ska kunna arrangeras på både ett demokrati- och pandemisäkert sätt. Styrelsen söker nu två stycken frivilliga som kan vara rösträknare. Din roll som rösträknare blir att sammanställa bl.a. alla poströster samma dag innan den fysiska stämman. Du måste också ha möjligheten att medverka fysiskt på stämman. Är du intresserad kontakta styrelsen via mejl styrelsen@brfkorsriddaren.se. Poströstningsformulär kommer bifogas kallelsen. Din poströst måste senast den 9 juni läggas i styrelsens brevlåda, (Hägerstensvägen 165). 

GÅRDARNA INGA PARKERINGAR ELLER VERKSTÄDER

Vi har vid ökande tillfällen uppmärksammat att gårdarna både används som parkeringar och verkstäder för däckbyten. Detta är inte tillåtet och om det inte förbättras kommer vi behöva upphandla ett avtal för parkeringsbevakning vilket blir en extra kostnad för föreningen, för att enskilda tar sig rätten att använda gårdarna som parkering. Stationära fordon som är föremål för däckbyten anses också som felparkerade.

DIGITAL MÅNADSBREV

Om du även vill ha infobrevet per mejl hädanefter är du välkommen att anmäla din mejladress till infoblad@brfkorsriddaren.se

OVK NÄSTAN KLAR – ÅTGÄRDER INOM KORT

OVK, alltså Obligatorisk ventilationskontroll, är snart klar och alla medlemmar som har något de behöver åtgärda i sin bostad kommer kunna ta del av protokoll via föreningens hemsida.

Alla protokollen kommer finnas där. Det ända du måste veta är ditt HSB lägenhetsnummer.

Har du frågor om dina åtgärder så får du mejla till Franska Bukten AB. Senast sista September ska fel vara åtgärdat då efterbesiktning kommer vara runt oktober/november. Styrelsen återkommer om exakt datum för ombesiktning efter sommaren.

VISA HÄNSYN TILL DINA GRANNAR

Slutligen så har vi kommit till ännu en uppmaning till alla medlemmar att visa hänsyn till övriga medlemmar vid fest eller renovering. Ditt golv är ofta någons tak, och bakom väggen till ditt kök kanske det sover en bebis. Under pandemin stör vi oss förstås ännu mer på ljud, nu när många av oss arbetar hemifrån, så vänligen visa hänsyn och utför exempelvis renoveringsjobb enligt uppsatta regler: https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/bra-att-veta/bygga-om/ordningsregler-vid-lagenhetsrenovering/