Information inför stämma 2021 som genomförs fysiskt med möjlighet att poströsta

25 maj 2021 Styrelsen i HSB brf Korsriddaren har beslutat att ordinarie föreningsstämma 2021 ska genomföras fysiskt med möjlighet för medlemmarna att poströsta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Korsriddaren kommer att hållas den 10 juni 2021 kl. 18.00 i föreningslokalen. Mer info och kallese finns i Kalendarium.

Tillfällig lag medger att stämma genomförs fysiskt med möjlighet för medlemmarna att poströsta efter beslut av styrelsen.

En lag om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor infördes under 2020 och gäller till den 31 december 2021. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra föreningsstämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra. Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget kan genomföras på ett sådant sätt att risken för smittspridning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 minimeras.

Lagen möjliggör att föreningsstämmor kan genomföras, antingen genom elektronisk uppkoppling med möjlighet för medlemmarna att poströsta före stämman eller genom att medlemmarna enbart deltar genom poströstning.

Röstberättigad

Endast en medlem per bostadsrätt kan avge röst, normalstadgarna anger att:

Innehar flera medlemmar bostadsrätt gemensamt har de tillsammans en röst. Innehar en medlem flera bostadsrätter i bostadsrättsföreningen har medlemmen en röst.

Medlem som inte betalat förfallen insats eller årsavgift har inte rösträtt.

Information om poströstning

Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat bifogade underlag för de medlemmar som vill poströsta före föreningsstämman.

Den som har avgett sin röst per post förs in i röstlängden och anses som närvarande vid föreningsstämman. Om medlemmen sedan trots det skulle närvara fysiskt vid föreningsstämman får medlemmen anses ha frånfallit sin poströst.

Din poströst ska lämnas i brevlådan hos medlem Bengt Sundell och Ann-Marie Strömberg på Hägerstensvägen 161A, senast dagen innan stämman, det vill säga den 9 juni 2021.

Poströstningsformuläret

Du röstar genom att markera rutan JA eller NEJ om du bifaller förslaget eller inte. Om du vill avstå från att rösta under någon punkt markerar du inte något svarsalternativ.

Observera att det inte är möjligt att lämna instruktioner eller kommentarer i formuläret, om så görs är rösten ogiltig.

Dagordningen

Dagordningen är bifogad kallelsen. Punkter på dagordningen som är markerade med * är inte föremål för poströstning.

Med vänliga hälsningar Styrelsen Brf Korsriddaren