Informationsblad februari 2020

25 februari 2020

Hej alla medlemmar!

Hoppas att vintern har varit bra såhär långt, och att ni trivs i våra nyrenoverade hus! Visst har det blivit mycket tystare i trapphusen med de nya portarna (mer om handtagen längre ner)? Här kommer årets första informationsbrev, och som vanligt innehåller det många viktiga punkter som vi ber er att läsa noggrant.

Med hopp om en snar och glad vår!

Önskar styrelsen Brf Korsriddaren  🍀

 

TACK – NU SER ÅTERVINNINGEN JÄTTEBRA UT! 

Tack till alla medlemmar för den gemensamma kraftsamlingen att ta ansvar för återvinningsrummet. Nu ser det jättebra ut. Tack också till er medlemmar som personligen lagt tid av er fritid på att hålla extra ordning i utrymmet, det uppskattas mycket. Inom kort kommer vi även att starta en mindre renovering av återvinningsrummet, mer info om detta kommer.

LEVANDE ELD PÅ BALKONG/GÅRD – EJ TILLÅTET 

Under julhelgen drabbades föreningen av allvarlig brand på en balkong på grund av ett levande ljus som hade lämnats obevakat. Som tur var upptäcktes branden av grannar och kunde släckas innan brandkår anlände. Utan åtgärd kunde den i värsta fall ha spridit sig till takvirke och in till andra boende i föreningen. Med anledning av detta vill vi med kraft förtydliga att det inte är tillåtet att lämna levande eld/stearinljus på balkongerna, exempelvis i dekorationssyfte i juletid eller annan tid. I föreningen råder också förbud att lämna tända marschaller utanför portarna. Det bor många barn i föreningen och obevakade marschaller utgör stor fara för barn. Även vid blåst kan löv eller papper flyga mot elden och självantända och en eld kan uppkomma inom våra fastigheter. 

MOTIONER TILL STÄMMA – SENAST 29 FEBRUARI 

Med anledning av föreningens årsstämma den 16 april vill vi återigen informera att 29 februari är sista dag för att lämna in motioner.

HANDTAG TILL PORTARNA DRÖJER 

Tyvärr kommer det dröja ytterligare några månader innan vi får upp handtagen på entréportarna, då provexemplaret inte höll de kvalitetskrav föreningen har ställt upp. Nytt måste beställas från leverantör.

”FEL” JOURÄRENDEN DEBITERAS MEDLEM 

Den senaste tiden har medlemmar kontaktat fastighetsförvaltarens jourservice med ärenden som inte är akuta, eller ärenden som inte ligger på föreningens ansvar. Jouren ska endast kontaktas vid akuta ärenden som måste åtgärdas omgående, exempelvis vattenläcka. Jourärenden har blivit en onödig och dyr kostnad för föreningen på grund av missbruk. Om jouren kontaktas för ärende som kan vänta till nästkommande vardag kommer medlemmen själv att få ta den kostnaden. Detta gäller exempelvis elfel som är lokala i medlemmens bostad, eller andra mindre akuta fel som portar som inte stängs ordentlig etc.

RÅTTOR I MATAVFALLSKÄRL 

Tyvärr har vi sen en tid tillbaka råttproblem i våra matavfallskärl. Styrelsen är medveten om detta och har kopplat in vår nya förvaltare Fastighetsägarna som nu ska ta fram en åtgärdsplan tillsammans med vår skadedjursbekämpare Anticimex. Vi återkommer med mer info så fort vi vet mer.

PALLKRAGAR PÅ GÅRDARNA 

Några medlemmar har anmält intresse för att ställa så kallade pallkragar på föreningens mark för privata odlingar av olika typer av plantor och grönsaker. Som argument har bland annat framförts att det ökar tryggheten genom att vi får fler medlemmar som syns och engagerar sig på gårdarna. Styrelsen har stor respekt och förståelse för denna odlingsglädje, men har valt att tacka nej till initiativet. För det första har styrelsen ansvar för alla medlemmars intressen och anser inte att vi kan upplåta gemensam trädgårdsmark till privata odlingar. I förlängningen kommer även ansvaret landa på föreningen när medlemmar flyttar, eller (i värsta fall) missköter sina odlingar. Dock har några medlemmar ansökt till kommunen om att få ställa pallkragar på kommunens mark mellan gångvägen och vår södra tomtmark, och det är något som styrelsen uppmuntrar.

GYMMET ÄR INGEN GARDEROB 

Ett stort antal skor och klädesplagg har börjat att förvaras i det gemensamma gymmet. Detta är dock inget privat förvaringsutrymme och vi ber medlemmar att förvara sina privata plagg i sina bostäder för allas trevnad.

RENA OCH FRÄSCHA TVÄTTSTUGOR 

Vi vill be alla medlemmar att hålla rent och fräscht efter sig efter användning av tvättstugor. Torka gärna av bänkar, maskiner och golv. Ta bort ludd från filter i torktumlare och torkskåp. Tvätta och färga inte föremål i tvättmaskinerna som lämnar fibrer och färg som förstör efterkommande medlemmars textiler. Det är så mycket trevligare att själv mötas av en fräsch tvättstuga. Tack!

SENIORKLUBB – FINNS DET INTRESSE i FÖRENINGEN? 

I flera HSB-föreningar i Stockholm finns så kallade seniorklubbar som organiseras med hjälp av HSB. I seniorklubbarna arrangeras olika typer av evenemang för och med våra seniora medlemmar, exempelvis utflykter till konstutställningar, fikaträffar och annat. Om intresse finns för detta är ni välkomna att anmäla detta till styrelsen.

GRANNSAMVERKAN – FLERA INBROTT I VÅR FASTIGHET 

Aspudden och vår förening upplever en våg av inbrott, framför allt i källarförråd den senaste perioden. Tillsammans kan vi motverka detta. Anmäl dig till grannsamverkan om du inte re- dan är anmäld. Anmäl dig till grannsamverkan om du inte re- dan är anmäld. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende, samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Du kan mejla in ditt intresse till styrelsen@brfkorsriddaren.se.