Informationsblad November 2020

01 november 2020

Hej alla medlemmar,

hoppas ni har haft en bra allhelgonahelg, eller halloween som många säger nuförtiden. Här kommer ett nyhetsbrev med en hel del matnyttig information, så läs gärna och för informationen vidare till alla i hushållet.

Allt got

Styrelsen Brf Korsiddaren

 

SISTA CHANSEN CHANSEN ATT ÅTERFÅ GAMLA MARKISERNA

Efter renoveringen sparades ju våra gamla utrangerade markiser i två utrymmen. Nu är sista chansen att hämta ut din gamla markis, om du vill ha den kvar. Efter 2 november kommer markiserna att slängas. Markiserna finns i hus 1 och 7, och du kontaktar styrelsen för att hämta ut din markis. I hus 7 så kan du gå in med tvättstugenyckel. I hus 1 måste någon i styrelsen vara dig behjälplig.

ENDAST LÅSKOLVAR VID BOKNING AV TVÄTTSTUGAN

På sista tiden har medlemmar återkommande bokat tvättstugetider med hoprullade lappar s, vilket inte är giltig tidsbokning. Våra almanackor är sönderrivna tyvärr p.g.a. av detta. Endast låskolvar med lägenhetsnummer får användas för att boka tider, detta för att fördelningen av tider ska bli rättvis. Om låskolven är försvunnen får medlem beställa ny via medlemsservice/Hornsplanslås. Låskolvar som inte är märkta med HSB lägenhetsnummer kan du som medlem få fixat hos Hornsplanslås som hjälper er med stansning till mindre kostnad. Det är alltså fritt fram för medlemmar att med gott samvete boka alla tider som inte är reserverade med låskolv. Kostnad för ny kolv betalar du som medlem.

VINDSRENSNING

Från 2-9 november kommer det stå två containrar uppställda vid 159 och 167, där vi kan slänga skrymmande saker vi inte längre vill ha.  Nu är chansen att utan kostnad slänga dina grejer. Gavlarna på vindskontoren är dessutom fyllda med bråte som har lämnats där, och dessa utrymmen kommer att låsas efter vindsrensningen och allting kommer att slängas efter tre månader, om ingen gör anspråk på sakerna. Ta chansen till en höstrensning!

OBS: i Det finns ett kodlås med koden 1959. Kom ihåg att låsa efter er!

Tanken med gavlarna på vinden var att alla medlemmar skulle kunna nyttja dessa med saker av värde som man inte önskar kasta och som man inte hade plats för i sitt förråd (dock inga mängder från ett och samma hushåll). Dessa saker skulle då vara märkta med namn och HSB lägenhetsnummer. Tyvärr har detta inte fungerat utan saker från renoveringar m.m. hamnat här. Därav denna storrensning av gavlarna så de  blir brukliga igen. Styrelsen har diskuterat olika alternativ om vad som ska göras med gavlarna. Ett alternativ har varit att göra fler förråd som föreningen hyr ut till oss medlemmar. Det skulle kunna bli så att ena gaveln blir extra förråd och den andra blir så som det varit, att alla får nyttja bara man märker upp det ordentligt. Har du annat förslag så tar styrelsen tacksamt emot det.

MÖRKA TIDER OCH LEVANDE ELD

Nu när det blir mörkare och vi myser in oss med tända ljus vill vi också passa på att påminna om att inte tumma på säkerheten för era nära och kära. Testa gärna brandvarnarna och lämna ingen levande eld obevakad. På förekommen anledning vill också påminna om att levande eld ej får lämnas obevakad på balkongerna, detta efter en allvarlig balkongbrand i föreningen tidigare i år.

NYA HANDTAGEN ÄR HÄR

Nu är de nya handtagen äntligen monterade i portarna, specialframställda för att vara identiska med originalen. Vi tycker det blev jättefint!

NY DÖRR TILL GYMMET

Efter inbrottet kommer en ny stadigare dörr monteras i lokalen. Tyvärr har det dröjt till troligen 1-2 veckor till då leveranstid på dörr är försenad.

Påminnelse om att rengöra ordentligt efter dig och att ytterskor absolut inte är tillåtet i gymmet. Gymmets matta blir förstörd av ytterskor och dessutom blir det extra smutsigt.

ÖKAD TRYGGHET GENOM BESKÄRNING

För att öka tryggheten på gårdarna kommer Fastighetsägarnas personal nu beskära buskar och annan vegetation för att öka ljusinsläpp och insyn på gårdarna. Detta kommer givetvis göras varsamt med hänsyn till våra fina och lummiga gårdar.

TRÄDGÅRDSRUMMET PÅ GÅNG

Inom kort ska trädgårdsrummet ställas i ordning, i samma lokal som grovsoprummet i 159. Redan nu står gårdarnas krukor och en större klotgrill på platsen, så att ni inte tror att detta är grovsopor.

STÖRNING PÅ KVÄLLAR OCH MORGNAR – VISA HÄNSYN

Tyvärr behöver vi påminna om att visa hänsyn till grannar såväl tidigt på morgonen som sent på kvällen, efter 22.00. Våra fastigheter är lyhörda på grund av byggstilen och de lätta byggmaterialen, och alla typer av ljud fortplantas snabbt till grannarna. Dessutom påminner vi om reglerna för bygg- och hantverksarbete som finns på föreningens hemsida.

BARNVAGNAR I TRAPPHUSEN

Även detta är tyvärr en påminnelse. Barnvagnar och annan bråte får inte parkeras i trapphusen, som är boendes utrymningsväg och brandkårens angreppsväg vid brand. Vi som sitter i styrelsen är formellt fastighetsägare och är därför ansvariga inför lagen om någon skulle förolyckas på grund av bråte i trapphusen. Vi kan alltså bli dömda till fängelse i värsta fall, vilket vi inte är speciellt intresserade av att bli. Vi såg en förbättring vid tidigare påminnelse, men nu börjar vi se barnvagnar i trapphusen igen, och vi måste återigen påpeka att fåra fastighetsskötare är informerade om att först varna, och sen avlägsna bråte i trapphusen.