Informationsblad januari 2022

28 januari 2022

Hej alla medlemmar i Brf Korsriddaren,

vi hoppas att ni haft en fin start på det nya året, här kommer årets första informationsbrev.
Vi önskar er en god fortsättning på nya året, ni är alltid välkomna att kontakta oss om ni har frågor eller förslag på förbättringar av fastigheterna.

Vänliga hälsningar
Styrelsen i Brf Korsriddaren

 

FÖRENINGSLOKALEN

Vi följer noga myndigheternas restriktioner, nu gäller max antal om 20 personer i föreningens festlokal.

GYMMET

Styrelsen har beslutat att återinföra bokningslistorna i gymmet, två personer får träna där samtidigt. Vi har också beslutat att köpa in lite nya redskap! Vi vill även passa på att säga att alla medlemmar är välkomna att använda gymmet i källarlokalen till vänster om porten 161. Har ni inte varit där är ni välkomna att kolla in det! Vi är glada att det används flitigt, det är fantastiskt vilka hälsosamma medlemmar vi har.

Gymmet kommer i samband med OVK:n få ett nytt ventilationsaggregat, vilket bör förbättra luftkvaliteten där avsevärt. Vid installationen kommer gymmet stängas ett par dagar i början av februari. Avisering av detta sker i gymmet ca. 5 dagar innan.

OVK

Efterkontroll kommer genomföras (av Franska Bukten) 23-25 februari. De berörda hushållen kommer aviseras med lapp i brevlådan minst 5 dagar innan.

VINDARNA

Gavelvindarna (de gemensamma förråden) kommer tömmas under vecka 6. De medlemmar som har kvar saker på vindarna behöver kontakta styrelsen snarast möjligt för att ta bort dessa saker. Allt som står på de gemensamma gavelvindarna kommer att slängas.

TVÄTTSTUGORNA

Vi påminner om trivselreglerna i tvättstugorna – varje medlem ansvarar för att lämna tvättstugan i det skick man vill finna de i. Det vill säga: torka av maskiner, ta bort ludd från torktumlare och torkskåp efter er. Ta gärna en extra titt innan ni går för att kolla att ni inte glömt någonting. Bokningsregler och skötselanvisningar finns på hemsidan.

SÄKERHETSDÖRRAR

Vi rekommenderar de medlemmar som ännu inte installerat säkerhetsdörr att göra det. Förutom minskad risk för inbrott är säkerhetsdörrarna bättre ljudisolerade mot trapphuset. Det är helt upp till er som medlemmar att välja leverantör, det enda krav styrelsen har är att utsidan har kulör ”mahogny” för att alla dörrar ska se lika ut från trapphuset.

CYKELRENSNING

Vi har nyligen rensat bland alla cyklar i föreningen, men tyvärr misstänker vi att det står några stulna cyklar fastlåsta i cykelställen på gårdarna. Vi uppmanar er därför att märka upp era cyklar igen, för att återigen rensa bland cyklarna och göra plats till er som verkligen använder cykelställen nu till våren.

FÖNSTERRENOVERINGEN

Nu är upphandlingen med en fönsterrenoverings firma nära! Vi kommer gå ut med mer information om detta, samt en tidplan för renoveringen när avtalen är klara.

MOTIONER

Vi vill påminna er som vill lämna in motioner till föreningsstämman att göra detta innan sista februari. Ni kan göra detta genom att lämna brev i brevlådan utanför styrelserummet på Hägerstensvägen 165 C, eller genom att mejla till oss på styrelsen@brfkorsriddaren.se

BRANDSÄKERHET

Vi har för närvarande företaget BST i våra fastigheter som uppdaterar våra lokaler, vindar, källargångar och trapphus med nya brandsläckare, nödutrymningsskyltar mm.

NY FÖRVALTARE

Vi välkomnar vår nya förvaltare Melissa på fastighetsägarna, hon har gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och kommer hjälpa oss med arbetet att ta hand om våra hus på bästa sätt! Ni når henne på mejl: melissa.basberber@fastighetsagarna.se

DIGITALT MÅNADSBREV

Om du även vill ha infobrevet per mejl hädanefter är du välkommen att anmäla din mejladress till infoblad@brfkorsriddaren.se.
Under menyn om föreningen/infoblad finns arkivet med informationsbroschyrer.