Informationsblad Augusti 2020

23 augusti 2020

Hej alla medlemmar!

Vi hoppas ni mår bra i dessa coronatider, och att ni kunnat njuta av sommaren och semesterledigheten. Här kommer ett informationsbrev med flera viktiga nyheter som vi hoppas att alla medlemmar tar sig tid att läsa.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Brf Korsiddaren

 

Stämman

Protokoll från stämman finns att läsa på vår hemsida. Stämman beslutade bordlägga alla motioner till en extra stämma 3:de december, dock utifrån läget med pandemin. Styrelsen bedömer möjligheten för att kalla till extrastämma i december.

Omputsning och målning av del på hus 6

Efter slutbesikning av fasaderna så fick en del av puts arbetet på hus 6 anmärkning på att entreprenad inte putsat enligt beskrivning i anbud (mönster avviker). Det är ett estetiskt fel som styrelsen efter konsultation med KBK (Kreativ Bygg Konsult) och HSB ledamot valt att entreprenad måste åtgärda.

Det gäller entré sidan Hägerstensvägen 165B och 165A. I och med detta så kommer ställning monteras upp och nedknackning av puts göras. Sedan ny puts och målning. Detta kommer leda till att fönsterna på denna sida av huset kommer vara plastade under tiden. Start datum kommer vara i mitten/slutet på september.

Mer information om exakt startdatum kommer aviseras på anslagstavlan i porten och brevlåda på dessa adresser ovan nämnda.

Cykelrensning – framflyttad till 30 augusti 2020

Det är dags för den årliga cykelrensningen. Därför ber vi alla medlemmar vänligen att senast 30 augusti märka upp era cyklar med namn och HSB lägenhetsnummer. De cyklar som inte är uppmärkta kommer att flyttas från gårdar och cykelrum, för att därefter förvaras i tre månader innan de anses som förverkade.

Är cykel fastlåst så kommer lås att brytas/klippas upp. Föreningen ersätter inte låset. Styrelsen vill också påminna om att parkera era cyklar i cykelrummet och inte i barnvagnsrummen.

Handtag till entrédörrar är på gång

Handtagen till entrédörrar kommer monteras om ca 8-9 veckor. Snart kommer det även att komma upp skyltar om att bettleri inte är tillåtet i fastigheterna.

Återvinningsrummet fräschas upp

Nu är entreprenad i full gång med att måla om i vårt återvinningsrum. Fler kärl kommer avsättas till bl.a. kartong/wellpapp.

Styrelsen hänvisar under renoveringen till återvinningsstationer som bl.a. finns i Östberga och Sätra. Mindre sortering av papper, glas, metall och plast finns i Aspuddens centrum och vid Aspuddsparken.

Byteshyllan får en andra chans

Styrelsen har beslutat att ge byteshyllan en andra chans efter att vi fått in mejl från medlemmar som så gärna önskar att byteshyllan är kvar och erbjudit sig ”ta hand om den”.

Gamla markiserna

Vill du ha tillbaka din gamla markis (får ej sättas upp). Om du bor i hus 1-5 finns de i skyddsrummet längst in i hus 1. Ni som haft markis och bor i hus 6 och 7 kan hämta era gamla markiser i cykelrummet i hus 7. Efter sista augusti kommer föreningen ta bort de markiser som är kvar för att därefter förvaras i tre månader innan de anses som förverkade.

Dörrar in till våra fastigheter måste hållas stängda!

Vi måste hjälpas åt att se till så alla dörrar hålls stängda. Styrelsen har vid flera tillfällen stängt dörrar och främst de från trapphus ner till källaren/cykelrum/tvättstugor.

Även dörrar på baksidan av husen har stått helt öppna, vilket inte är tillåtet. Vi har i sommar haft cykelstöld inne i cykelrummet Hägerstensvägen 165 (inga skador på någon dörr).

Trädgårdarna

Det är härligt med väder som tillåter grillning och mys på våra gårdar.

Styrelsen vill på förekommen anledning informera om att det inte är tillåtet att ”paxa” våra bord och stolar.

Nya bord har nu kommit och ska monteras. Vi inväntar också fyra stycken bänkbord ”Rondo” (ett praktiskt picknickbord med 8 sittplatser).

Det finns vattenkannor i tvättstugorna så vi alla kan hjälpas åt att vattna våra blommor vid entréerna. Tack på förhand!