Informationsblad April 2022

07 april 2022

Hej alla medlemmar,

nu är våren äntligen här! Vi ser fram emot en solig vår tillsammans ute på gårdarna. Här kommer årets andra nyhetsbrev.
Vi önskar er en fin vår, hoppas vi ses på vårstädningen och föreningsstämman!

Vänliga hälsningar
Styrelsen i Brf Korsriddaren

 

FÖNSTERRENOVERINGEN

Äntligen är vi igång med fönsterrenoveringen! Vi har genomfört renovering av fönster i en referenslägenhet som nu är klar. Det uppkom en diskussion om valet av färg, eftersom det visade sig att den luktade mycket starkt. Med hänsyn till våra medlemmars hälsa beslutade styrelsen att byta färg till Alcro Bestå fönsterfärg. Även den är en oljefärg, men en vattenlöslig sådan som är nästintill luktfri. Hållbarheten är faktiskt lite bättre på Alcro Bestå. Ändträet kommer fortfarande oljas in innan målning. Vad gäller tidplan för respektive hus återkommer vi med den så snart vi får en specificerad tidplan från Tumba Glas. Vad gäller individuella tillval vid renoveringen kommer varje lägenhet få en blankett i brevlådan som ni fyller i fysiskt. Blanketten ska signeras eftersom tillvalen är en beställning som är bindande.

FÖRENINGSSTÄMMA

Vi vill börja med att tacka för att så många medlemmar kom på vår extrainsatta stämma, fantastiskt att vi har så många engagerade medlemmar! Nu har det blivit dags för vår ordinarie föreningsstämma torsdag den 5 Maj kl 18:30. Vi kommer bjuda på lättare förtäring och ser fram emot att träffa er alla igen.

MEDLEMSUPPDRAG

I samband med föreningsstämman väljs en ny styrelse av föreningen – vi behöver fler engagerade medlemmar till styrelsen i Korsriddaren! Ni är varmt välkomna att söka, kontakta valberedningen om ni är intresserade att gå med. Inga förkunskaper krävs, endast er tid och ert engagemang. Eftersom vi är en HSB förening har alla medlemmar tillgång till ett gediget kursutbud via HSB om man är intresserad att förkovra sig i ämnet styrelsearbete. Om man inte vill gå med i styrelsen men ändå bidra till föreningen finns det ett flertal arvoderade uppdrag att ansvara över mot en ersättning. Välkomna att kontakta oss om ni är intresserade!

GYMMET

Vi vill passa på att informera om att barn under 16 år inte får vara i gymmet utan målsmans uppsikt. Det har vid upprepade tillfällen varit mindre barn där och lekt. Det är inte bara störande för de medlemmar som är där och tränar, utan också förknippat med risk att barnen skadar sig. Vi har nyligen satsat på vårt gym och är glada att det används flitigt samt att vi kan hålla det öppet gratis för alla medlemmar. Men om det inte fungerar kan vi behöva vidta åtgärder. Om ni ser barn leka där får ni säga till och be de gå ut och leka på gården istället.

VÅRSTÄDNING

Äntligen är våren i antågande och det är dags för vår årliga vårstädning! Söndag 24 april kl. 11-14 samlas vi på gården utanför återvinningsrummet för ett gemensamt krafttag att ta fram trädgårdsmöblerna. Vi planterar nya blomsterarrangemang i urnorna vid portarna och avslutar arbetet med korvgrillning. Det är fantastiskt vilken uppslutning vi fått från medlemmar de senaste åren, det är så roligt att få träffa er alla och ett ypperligt tillfälle för nyinflyttade medlemmar att lära känna sina grannar. Varmt välkomna!

ORGANISKT AVFALL

I samband med vårstädning av balkongen har vi märkt att vissa (enstaka medlemmar) har tömt innehållet från sin balkonglåda i slänten mot gångvägen, eller rent av mitt på gräsmattan på våra gårdar. Så får man naturligtvis inte göra. Ni är ju några få som gjort så och ni vet själva vilka ni är, vi ber er vänligen att sluta med det. Vi hänvisar till vårt återvinningsrum där det finns ett kärl för grovavfall där man kan lämna gamla krukväxter (om de inte kasseras i det brännbara hushållsavfallet).

BYTESHYLLAN

Trycket på byteshyllan i återvinningsrummet är högt. Det är bra att vi är många som är miljömedvetna och inte slänger saker i onödan. Dock gäller regeln att det som inte får plats i själva hyllan får vänta hemma, eller skänkas till en välgörenhetsorganisation. Större föremål som möbler får tyvärr inte plats där helt enkelt. Vi ber er alla att hjälpas åt att hålla ordning. Ser man att det står saker framför hyllan kan vi hjälpas åt att flytta det till kärlet för grovavfall.

TVÄTTSTUGORNA

Vi påminner om att lämna tvättstugorna efter er så som ni vill finna de. Det vill säga ta bort ludd i torktumlaren, torka ur torkskåpen (både luddfilter i tak och på golv) torka av maskiner och bord, samt ta en vända med sopborsten över golven. Tvättstugorna används mycket flitigt och städas en gång i veckan av vår städfirma – men det krävs att vi medlemmar hjälps åt att hålla efter dammet i tvättstugorna för att bibehålla en ren och fin miljö!

SKYDDSRUM

I dessa oroliga tider är vi flera som undrat vad som gäller med våra skyddsrum. Vi har ett skyddsrum i varje fastighet som i dagsläget används som förråd eller cykelrum. Vid en kris ska skyddsrummen ställas i ordning inom 48 timmar (dvs. tömmas på cyklar och prylar). Alla får använda alla skyddsrum, det är alltså inte krav på att man ska använda det precis där man bor. Det är även öppet för alla, även de som inte bor i vår förening.

VATTENSKADOR OCH DROPPSKYDD

Föreningen drabbas allt för ofta av vattenskador av läckage på diskmaskin eller kyl- och frys som gått sönder och läcker vatten.  Droppskydd för kylskåp, frys och diskmaskin gör att vatten leds mot framsidan av vitvaran och du upptäcker vattenläckage i tid. Har du inte droppskydd så måste du omgående köpa ett och montera.